Digitala tjänsterna som underlättar när du ska rekrytera och driva ditt företag

Skapa jobbannonser, hitta nya medarbetare, marknadsför ditt företag. Det mesta du kan behöva hjälp med när du ska rekrytera, kan du lösa digitalt.En man och tre kvinnor sitter i ett möte och använder digitala tjänster för arbetsgivare.

Skapar du ett konto hos oss får du full tillgång till alla våra tjänster som är kostnadsfria.

Nyfiken på att testa våra digitala tjänster – skapa konto här

Annonsera i Platsbanken
Annonseringsverktyg där du kan publicera annonser i Platsbanken utan kostnad. Annonsen visas även i Europas gemensamma jobbportal EURES och jobbsajter som Linkedin. Den senaste versionen av annonseringsverktyget är enkel att använda och det går snabbt att skapa en annons.

Sök kandidater
Sök bland kandidater i Arbetsförmedlingens kandidatbank. Här kan du välja bland flera sökkriterier, få en träfflista på matchande kandidater och spara dina sökningar. Du kan även direkt ta kontakt med de personer du är intresserad av att rekrytera.

Skapa en företagsprofil
Marknadsför ditt företag för arbetssökande med en företagsprofil. När du syns mer ökar du chanserna att locka rätt kandidater. Företagsprofilen fungerar som en informationssida om just ditt företag. Här kan du beskriva vad som gör dig unik som arbetsgivare. Alla dina annonser är kopplade till företagsprofilen, så att kandidaterna på ett enkelt sätt kan hitta samtliga lediga tjänster på ditt företag.

Snabbintervjuer
Ett bra sätt att träffa flera kandidater på samma gång runt om i hela landet. Du håller intervjun digitalt via din dator som måste vara utrustad med en webbkamera. Du får hjälp av kundtjänst att arrangera rekryteringsträffen som hålls online.

Jobskills
I cv-databasen Jobskills kan du hitta rätt person för jobbet och fånga upp ny kompetens tidigt. Här når du arbetssökande personer som är nya i Sverige.

Rekryteringsguiden
Här kan du göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst för dig. Våra förslag grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden. På så sätt kan du bli mer effektiv i din rekryteringsprocess.

Begär ersättning (rekvirera)
Via den här webbtjänsten kan du som använder våra anställningsstöd begära din ersättning varje månad.

Blanketter och intyg
Flera av våra blanketter går att ladda ner. Till exempel arbetsgivarintyg, ansökan om skadeersättning och ansökan om stöd för yrkesintroduktionsanställning.

Arbetsgivarpodd
Intressanta gäster delar med sig av tips i aktuella frågor, allt från employer branding, alltså hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare, till att ställa rätt frågor vid intervjun och att rekrytera.

Webbinarier
Livesända föreläsningar där du får information och inspiration av föreläsare och även har möjlighet att ställa frågor och utbyta erfarenheter. Går även att titta på i efterhand.

Anställningsstöd
Du kan enkelt anmäla ditt intresse för våra olika anställningsstöd digitalt. Söker du en praktikant gör du det här. Läs mer om vilka personer du kan anställa med ekonomiskt stöd här.

Anmäl varsel inför uppsägning
När du avser att säga upp eller minska arbetstiden för minst fem anställda eller fler ska du skicka in en varselanmälan till oss. På Anmäl varsel-sidan kan du göra din anmälan och hitta information om vilka regler som finns och hur processen för en anmälan ser ut.