Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 21 mars 2017
Jobb inom flera branscher på rekryteringsmässan i Mora
På fredag arrangerar Arbetsförmedlingen en rekryteringsmässa med jobb inom flera branscher.
Pressmeddelande, 13 mars 2017
Oroande arbetskraftsbrist inom vård och omsorg, nyanlända en del av lösningen
Det finns en oro i länet hur bemanningen inom vård och omsorg ska lösas i sommar och under kommande år. Antalet inrikes födda i arbetsför ålder minskar och sysselsättningen bland dem är hög. Nyanlända och andra arbetslösa kan vara en del av lösningen.
Pressmeddelande, 13 februari 2017
Flest lediga jobb på 24 år
Antalet lediga jobb som anmäldes till Arbetsförmedlingen i länet i januari var det högsta under en enskild månad på 24 år. Majoriteten av jobben fanns inom vård och omsorg. Samtidigt som efterfrågan på arbetskraft är hög, minskar antalet varsel.
Pressmeddelande, 9 februari 2017
Lättare att få jobb i Dalarnas län
Det är lättare att få jobb i Dalarnas län än på de flesta andra håll i Sverige. Det skapas nya jobb i länet och det behöver anställas många för att ersätta alla som går i pension. Så kommer det att se ut många år framöver.
Pressmeddelande, 25 januari 2017
Jakten efter sommarjobbare startar allt tidigare
Redan i december fanns många annonser om lediga sommarjobb i Platsbanken. Arbetsgivarna annonserar om feriejobb allt tidigare. – En förklaring är att konkurrensen om arbetssökande skärps i takt med att arbetslösheten minskar, säger Jan Sundqvist, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen.