Pressmeddelande, 20 september 2017

Arbetsförmedlingen etablerar ny kundtjänst i Skara – skapar 100 nya jobb

När Arbetsförmedlingen bygger ut sin distansservice successivt över hela landet innebär det 100 nya jobb i Skara. Ambitionen är att det nya kundtjänstkontoret i Skara ska vara i drift om ett år.

– Genom att etablera en ny verksamhet med många statliga akademikerjobb i Skara vill vi bidra till den regionala och lokal utvecklingen i Skaraborg, säger Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens Regiondirektör Syd.

Arbetsförmedlingen vill öka och förbättra sin service på distans för arbetsgivare och arbetssökande. Några exempel på stöd som arbetssökande ska kunna få via telefon eller webb är: coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv och personligt brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

– Under våren kommer arbetssökande i hela Skaraborg ha möjlighet att få service på distans. Samtidigt kan vi jobba mer med fördjupat stöd för de som behöver detta, vilket är en stor del av de arbetssökande, säger Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens Regiondirektör Syd.

Även arbetsgivare får service på distans

Även arbetsgivare i hela landet erbjuds nu service på distans och även detta kommer att byggas ut ytterligare i takt med att efterfrågan ökar.

– 100 nya statliga jobb till Skara är en mycket glädjande nyhet. Skara strategiska läge i Skaraborg, med goda kommunikationer och närhet till flera högskolor innebär stora rekryteringsmöjligheter för Arbetsförmedlingens satsning. För Skara kommun innebär det utveckling och framtidstro, säger Fredrik Nordström (S), kommunalråd i Skara kommun. 

Arbetsförmedlingen har, förutom Skara, redan beslutat att etablera två nya kundtjänstkontor i Lycksele och Malmö.

 

Kontakt

För kommentarer: Mattias Buvari, Regiondirektör Arbetsförmedlingen Syd, 010-486 18 34

Stefan Popovic, marknadschef Nationell service, Arbetsförmedlingen, 010-486 87 40

Fredrik Nordström, kommunalråd (S) Skara kommun, 070-270 74 32

Presskontakt: Olof Lönnehed, informatör, 010-488 46 03

Följ oss på Twitter: @PressAf