3 juli 2017

Förtroendet för myndigheter sjunker

Myndigheternas anseende hos svenska folket är lägre än på länge, enligt Myndighetsbarometern som är gjord av kunskaps- och analysföretaget Nordic Brand. De pekar på början av en ny nedåtgående trend, att förtroendet för det som är etablerat i samhället sjunker.

Generaldirektör Mikael Sjöberg.

Generaldirektör Mikael Sjöberg.

Drygt hälften av de myndigheter som ingår i mätningen har ett svagt anseende och för tre myndigheter – Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan – är det mycket låga siffor.

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg menar att det är alltid allvarligt när en myndigheter har lågt förtroende hos allmänheten.

– Vi ska fortsätta utveckla Arbetsförmedlingen till nytta för våra sökande och Sveriges arbetsgivare och vi har kommit en bra bit på den vägen, säger Mikael Sjöberg.

Fortsatt utveckling

Under 2017 och 2018 kommer den nya arbetsförmedlingen att växa fram. Kunderna kan då lösa sina ärenden hos Arbetsförmedlingen när de vill, var de vill och hur de vill, genom våra digitala tjänster. De nya tjänsterna bidrar till att snabba på matchningen.

– Vi utvecklar även vårt samarbete med andra aktörer i samhället, däribland kommunerna för att förbättra möjligheterna för våra sökande att snabbare komma i arbete, avslutar Mikael Sjöberg. 

Läs Mikael Sjöbergs blogg med fler kommentarer

Läs mer om:

Vårt utvecklingsarbete

Samverkan

Tillägsinformation