28 november 2016

Arbetsförmedlingen vann designpris

Arbetsförmedlingens tjänst där nya arbetssökande kan skriva in sig och boka tid för sitt första möte via e-legitimation har vunnit första pris i tävlingen Design S.

Svensk Forms årliga designtävling, Design S, avgjordes den 23 november i Stockholm. Arbetsförmedlingen tog hem första pris i kategorin ”Bästa tjänstedesign” för tjänsten ”Skriv in dig och boka första möte”. 

Med hjälp av tjänsten har den arbetssökandes första kontakt med Arbetsförmedlingen förenklats avsevärt, då det första mötet nu kan bokas via e-legitimation. Tjänsten har arbetats fram tillsammans med arbetssökande genom så kallad kunddriven verksamhetsutveckling.

– Det är jätteroligt att ta emot ett pris för en lösning som både kunder och medarbetare har varit med och utvecklat! Att släppa in kunden i vår utvecklingsprocess och låta dem som ska ta del av våra tjänster vara med och designa dem känns helt rätt, säger Caroline Enevold, ansvarig för det kunddrivna utvecklingsarbetet på Arbetsförmedlingen.

Juryns motivering

”Något som länge borde ha varit en självklarhet är nu verklighet genom ett genuint designarbete med kundinsikter som bas. Med hjälp av det nya bokningssystemet respekteras både den arbetssökandes och arbetsförmedlarens tid och kompetens.
Inskrivningsmötenas kvalitet har höjts och som resultat är 9 av 10 mycket nöjda!Äntligen är det lika enkelt att boka ett första möte på Arbetsförmedlingen som man tänker sig att det borde vara.”

Bland konkurrenterna fanns TV4:s Fotbollskanalen, Karolinska Institutet med tjänsten SMS Livräddare och Länsförsäkringar som tävlade med sin nya bankapp.

Design S anordnas av Svensk Form i samarbete med flera tunga branschorganisationer inom design och kommunikation, däribland Sveriges Kommunikationsbyråer, Design Region Sweden och Komm!

Tillägsinformation