Arbetsförmedlingen

Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.

Aktuellt

Var finns jobben 2017? 

Se Arbetsförmedligens presentation av yrkesprognoser.   

Sök pressmeddelande

Pressmeddelande, 25 januari 2017
Sommarjobb 2017
Jakt efter sommarjobbare startar allt tidigare
Redan i december fanns totalt över 2 500 annonser om lediga sommarjobb i Platsbanken. Arbetsgivarnas annonserar om feriejobb allt tidigare, visar Arbetsförmedlingens statistik. – En förklaring är att konkurrensen om de sökande skärps i takt med att arbetslösheten sjunker, säger Johan Bissman, sektionschef på Arbetsförmedlingens analysavdelning.
Pressmeddelande, 24 januari 2017
Rekryteringsträff för IT-personal i Tammerfors
Svenska företag får hjälp att hitta IT-kompetens i Finland
Arbetsförmedlingen hjälper svenska företag att hitta IT-specialister i Finland. Den 25 januari deltar flera svenska mjukvaruföretag på en stor rekryteringsträff i Tammerfors i hopp om att hitta nya medarbetare. I Sverige är det brist på IT-kompetens - samtidigt finns många arbetssökande inom branschen i vårt grannland.
Pressmeddelande, 23 januari 2017
Arbetsförmedlingen i samarbete med Ambea kring 100-klubben
500 nyanlända erbjuds praktik i Ambeas, Nytidas och Vardagas verksamhet
Omsorgskoncernen Ambea har tecknat en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen om att ta emot minst 500 nyanlända under loppet av tre år. De kommer att erbjudas praktik och arbetsträning i Ambeas verksamheter för äldreomsorg inom Vardaga och för funktionsnedsättning inom Nytida.
Pressmeddelande, 16 januari 2017
Riksidrottsförbundet och Arbetsförmedlingen i samarbete
Svensk idrott stöttar arbetslösa
Riksidrottsförbundet och Arbetsförmedlingen inleder ett samarbete. Syftet är att stimulera fler att komma ut i arbetslivet genom aktiviteter där motivation, hälsa och social träning står i fokus.
Pressmeddelande, 12 januari 2017
Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik december 2016
Färre arbetslösa 2016
Arbetslösheten fortsätter att minska, en trend som har pågått i mer än tre år. 372 000 var inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen i december, 9 000 färre än för ett år sedan. Samtidigt var antalet varsel under 2016 nere på den lägsta nivån sedan 2007.