Arbetsförmedlingen
  • Kontakt
  • Other languages
  • Teckenspråk

Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Arbetsmarknadsläget för april 2017

Annika Sundén, analysdirektör på Arbetsförmedlingen, berättar om de senaste månadssiffrorna.

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 24 maj 2017
Snabbspåren går framåt
Allt fler nyanlända deltar i snabbspåren. Sedan starten 2016 har 3 540 personer påbörjat ett snabbspår. Det tar olika lång tid att leva upp till kraven på svensk arbetsmarknad och det är stora skillnader mellan olika yrken.
Pressmeddelande, 23 maj 2017
Audition för nyanlända skådespelare
För första gången arrangerar Arbetsförmedlingen Kultur Media en audition för nyanlända skådespelare. Den äger rum den 24 maj, under Scenkonstbiennalen i Norrköping, Sveriges största festival för scenkonst.
Pressmeddelande, 16 maj 2017
Så ska pengar för sommarjobb fördelas mellan kommunerna
Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag att fördela 105 miljoner kronor till sommarjobb mellan landets kommuner. Pengarna ska gå till jobb åt ungdomar som gått ut nian samt ettan eller tvåan på gymnasiet. Antalet folkbokförda 15, 16- och 17-åringar i respektive kommun har styrt hur fördelningen ser ut.
Pressmeddelande, 10 maj 2017
Fler är arbetslösa
För första gången sedan 2013 stiger antalet arbetslösa.  I april var de 364 000, en ökning med 4 000 på ett år.  En förklaring är att fler nyanlända nu är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
Pressmeddelande, 8 maj 2017
Ännu ett företagsmingel för nyanlända på Tyréns
Konsultföretaget Tyréns har tecknat en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen (Sverige Tillsammans) om att ta emot nyanlända. I höstas hade man en mingelträff i Malmö där chefer och nyanlända diskuterade möjligheten till praktik och knöt kontakter. Resultatet blev fyra praktikanter, varav två redan fått anställning. På tisdag den 9 maj bjuder Tyréns i region Syd och Arbetsförmedlingen in ca 40 personer till en ny träff. Träffen vänder sig till civil- och högskoleingenjörer, samhällsplanerare, planerings- och landskapsarkitekter (bygg eller infrastruktur).  Media är välkommen att delta.