Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Arbetsförmedlingens prognos – Så utvecklas arbetsmarknaden 2018 och 2019

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 14 augusti 2017
Fortsatt stark arbetsmarknad
Arbetslösheten ligger kvar på 7,3 procent i juli. Samtidigt når Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag rekordnivåer när många nyanlända får sina uppehållstillstånd. Det gör att antalet arbetslösa ökar något.
Pressmeddelande, 2 augusti 2017
Lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet
Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg inledningstalar inför paneldebatten ”Redo för en rättvis rekrytering” som startar klockan 12.00 på Kulturhuset. Olika bemaningsföretag kommer bland annat berätta om hur de gått till väga för att skapa en värderingsfri rekrytering. Därefter, klockan 14.00, är det speeddating i Stockholm Citys lokaler på Tunnelgatan 3. Klockan 16.00 i Pride Park på Östermalms IP.
Pressmeddelande, 10 juli 2017
Allt färre unga är arbetslösa
Arbetslösheten fortsätter att minska bland ungdomar och är nu nere på den lägsta nivån sedan 2008. Sammantaget fortsatte dock antalet arbetslösa att stiga i takt med att fler nyanlända går in i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag.
Pressmeddelande, 29 juni 2017
Platsjournalen blir digital
Sveriges största jobbsökartidning, Platsjournalen, byter skepnad – från papperstidning till nyhetsbrev. När tidningen byter form blir innehållet mer lättillgängligt i mobilen, på läsplattor, webben och dessutom integrerat i Arbetsförmedlingens digitala jobbsökartjänster.
Pressmeddelande, 29 juni 2017
Ny satsning på digital kompetens hos arbetssökande
Arbetsförmedlingen och Google inleder ett samarbete för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande. Syftet är att öka deras chanser till jobb.