Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Analyschef Annika Sundén
om läget på arbetsmarknaden i september

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 10 juli 2017
Allt färre unga är arbetslösa
Arbetslösheten fortsätter att minska bland ungdomar och är nu nere på den lägsta nivån sedan 2008. Sammantaget fortsatte dock antalet arbetslösa att stiga i takt med att fler nyanlända går in i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag.
Pressmeddelande, 29 juni 2017
Platsjournalen blir digital
Sveriges största jobbsökartidning, Platsjournalen, byter skepnad – från papperstidning till nyhetsbrev. När tidningen byter form blir innehållet mer lättillgängligt i mobilen, på läsplattor, webben och dessutom integrerat i Arbetsförmedlingens digitala jobbsökartjänster.
Pressmeddelande, 29 juni 2017
Ny satsning på digital kompetens hos arbetssökande
Arbetsförmedlingen och Google inleder ett samarbete för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande. Syftet är att öka deras chanser till jobb.
Pressmeddelande, 28 juni 2017
Här är det lättast att få jobb
Det är gott om jobb inom många yrken. Allra hetast på arbetsmarknaden är sjuksköterskor, ingenjörer, lärare och flera yrken inom byggbranschen. Bristen på kvalificerad arbetskraft ökar chansen för den som är nyutexaminerad att komma in på arbetsmarknaden.
Pressmeddelande, 22 juni 2017
Arbetsförmedlingen utvecklar sitt digitala stöd - 100 nya jobb till Malmö
När Arbetsförmedlingen bygger ut sin digitala service successivt över hela landet innebär det 100 nya jobb i Malmö. Ambitionen är att verksamheten i Malmö ska vara fullt utbyggd 2019.