Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar och bilder att ladda ner. Har du frågor som berör en viss region eller ett specifikt ärende, vänligen kontakta presstjänsten i den regionen.

Nationella frågor

Nationella frågor och frågor efter kontorstid

  • Ring 010-486 10 00
  • Mejla 

Region syd

Blekinge, Skåne och Kronobergs län

Region väst

Västra Götalands och Hallands län

Region öst

Jönköpings, Kalmar och Östergötlands län

Stockholm Gotland

Stockholms och Gotlands län

Region mitt

Södermanlands, Västmanlands, Örebro, Värmlands, Uppsala, Gävleborgs och Dalarnas län

Region nord

Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län


Arbetsmarknadsprognosen 2019:
Livesändningen är avslutad

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Äldre pressmeddelanden

Sök

Pressmeddelande, 13 november 2018

Ungdomsarbetslösheten fortsätter att sjunka. I flera års tid har antalet unga arbetslösa som är inskrivna på Arbetsförmedlingen minskat.  I slutet på oktober var de 48 000.

Pressmeddelande, 09 november 2018

Tyska musikalproducenter kommer till Sverige på jakt efter unga, svenska musikaltalanger. Ett femtiotal unga musikalartister tar ton på en audition som arrangeras av Arbetsförmedlingen Kultur Media Eures.

Pressmeddelande, 02 november 2018

Många arbetsgivare larmar om att de har svårt att hitta rätt kompetens. Men då missar många att rekrytera kandidater med funktionsnedsättning. Under ett seminarium i närvaro av H.K.H. Prins Carl Philip delar arbetsgivare med sig av sina erfarenheter av att rekrytera mer inkluderande.

Pressmeddelande, 01 november 2018

Tre år efter den stora flyktingströmmen till Sverige är 60 000 inskrivna i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag. Allt fler får jobb, både subventionerade och osubventionerade anställningar. 44 procent arbetar eller studerar efter etableringsuppdraget.

Pressmeddelande, 31 oktober 2018

Okunskap och förutfattade meningar ligger bakom många arbetsgivares ointresse för att anställa personer med funktionsnedsättning. Det visar en undersökning som Arbetsförmedlingen har låtit göra bland 914 arbetsgivare.