Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Arbetsförmedlingens prognos – Så utvecklas arbetsmarknaden 2018 och 2019

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 4 felaktig månad. 2018
Rekordlåg arbetslöshet bland unga
Ungdomsarbetslösheten minskar och är nere på den lägsta nivån sedan finanskrisen, 2008. Samtidigt har 90-dagarsgarantin för ungdomar nu uppnåtts.
Pressmeddelande, 29 november 2017
Gränsöverskridande samarbete kan lösa kockbristen
Arbetsförmedlingen, Stockholms stad och Sodexo har startat ett pilotprojekt med kocktrainees för att hitta en lösning på den stora kockbristen i Stockholm. Samtidigt ges möjlighet till människor som varit arbetslösa över 350 dagar att få en specialanpassad yrkesutbildning och jobb. 
Pressmeddelande, 27 november 2017
Svensk Elitfotboll och Arbetsförmedlingen samarbetar för minskat utanförskap
Den svenska elitfotbollen presenterade idag tillsammans med Arbetsförmedlingen en nationell satsning för att arbetssökande ska få en meningsfull sysselsättning.
Pressmeddelande, 27 november 2017
Ny utbildning i digital kompetens
Arbetsförmedlingen och Google släpper en ny internetbaserad utbildning, Digitala jag. Syftet är att fler ska bli tryggare i att använda digitala tjänster.
Pressmeddelande, 22 november 2017
Yrkesprogrammen möjliggör inträde på arbetsmarknaden
Gymnasieskolornas yrkesprogram öppnar dörrar till yrken där behovet av personal är som störst. Idag är det få elever i Stockholmsregionen som väljer ett yrkesprogram, vilket utmanar ett flertal branscher. Därför går Storsthlm och Arbetsförmedlingen ihop i en gemensam satsning på Gymnasiemässan 2017 för att öka elevernas kunskap om morgondagens regionala arbetsmarknad.