Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, bilder att ladda ner och presskontakter.


Läget på arbetsmarknaden i mars 2018

Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Pressmeddelanden 2008-2016

Sök

Pressmeddelande, 23 april 2018
Arbetsförmedlingen säger upp leverantörer med svaga resultat
Arbetsförmedlingen arbetar med att höja kvaliteten i tjänsten Stöd och matchning. Som ett resultat av den senaste översynen säger myndigheten upp avtal med 40 leverantörer.
Pressmeddelande, 19 april 2018
Arbetsförmedlingen rekryterar ny HR-direktör
Lena Hadad har rekryterats till tjänsten som myndighetens HR-direktör. Hon börjar 18 juni. - Arbetsförmedlingen har ett viktigt och utmanande uppdrag och en självklar roll i samhällsutvecklingen. Det här är en myndighet som jag verkligen ser fram emot att arbeta i, säger Lena Hadad.
Pressmeddelande, 11 april 2018
Minskad arbetslöshet, men fortsatt regionala skillnader
Arbetslösheten fortsätter nedåt i hela landet. I mars var den 7,2 procent, jämfört med 7,7 procent för ett år sedan. Men det är fortfarande stora skillnader i arbetslöshet mellan landets regioner.
Pressmeddelande, 09 april 2018
Här finns jobben efter högskolan
Många som söker in till högskolor och universitet kommer att ha goda chanser till jobb efter examen. Det gäller särskilt den som läser till ett yrke inom teknik, vård eller pedagogik.
Pressmeddelande, 03 april 2018
Arbetsförmedlingen värd för Hack for Sweden
För femte året i rad bjuder Hack for Sweden in till ett hackaton där deltagarna jobbar med att hitta lösningar på samhällsutmaningar. Arbetsförmedlingen står som arrangör och bidrar tillsammans med trettio andra myndigheter med öppen data när deltagarna ska utveckla nya applikationer och tjänster.