Pressrum

Här finns pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar och bilder att ladda ner. Har du frågor som berör en viss region eller ett specifikt ärende, vänligen kontakta presstjänsten i den regionen.

Nationella frågor

Nationella frågor och frågor efter kontorstid

  • Ring 010-486 10 00
  • Mejla 

Region syd

Blekinge, Skåne och Kronobergs län

Region väst

Västra Götalands och Hallands län

Region öst

Jönköpings, Kalmar och Östergötlands län

Stockholm Gotland

Stockholms och Gotlands län

Region mitt

Södermanlands, Västmanlands, Örebro, Värmlands, Uppsala, Gävleborgs och Dalarnas län

Region nord

Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län


Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från 2017 och framåt.

Äldre pressmeddelanden

Sök

Pressmeddelande, 12 oktober 2018

Arbetslösheten fortsätter att gå ned, för tolfte månaden i rad. I september var 343 000 personer inskrivna som arbetslösa, 17 000 färre än för ett år sedan.

Pressmeddelande, 10 oktober 2018

Arbetsmarknaden krymper för personer som inte har gått klart gymnasiet. 288 000 personer med förgymnasial utbildning jobbar i yrken där det normalt krävs högre utbildningsnivå. När de slutar ersätts de ofta med personal som har minst gymnasieutbildning.

Pressmeddelande, 03 oktober 2018

Många som söker in till högskolor och universitet kommer att ha goda chanser till jobb efter examen. Det gäller särskilt den som läser till ett yrke inom teknik, vård eller pedagogik.

Pressmeddelande, 27 september 2018

Hur utvecklas arbetsmarknaden de närmaste åren? Vilka konsekvenser får bristen på arbetskraft? De närmaste veckorna kommer över 16 000 arbetsgivare i landet att intervjuas av Arbetsförmedlingen.  

Pressmeddelande, 19 september 2018

Arbetsmarknaden inom kulturbranscherna fortsätter att växa. Sysselsättningen ökar med 400 personer nästa år. Det handlar ofta om uppdragsbaserade jobb, arbetsgivarna är fortsatt försiktiga med att anställa fast personal.