Ericsson 2

EU fond

Europeiska globaliseringsfonden (EGF).

Syfte/mål

Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att ansöka om globaliseringsfondsprojekt som riktar sig till de som blev uppsagda från Ericsson 2016/2017. Dessa uppsägningar skedde då företaget vill stärka sin position på nya marknadsområden. Denna utveckling sker till största del utanför EU. Uppsägningar har skett brett på flera olika orter. Utmaningarna ser olika ut beroende på vilka personalkategorier som drabbats och hur den lokala arbetsmarknaden ser ut. De insatser som är aktuella handlar främst om att stärka deltagarnas kompetens bredda deras möjliga arbetsmarknad.

Syftet med projektet är att kunna erbjuda individanpassade åtgärder inkluderat insatser utöver det som Arbetsförmedlingen normalt erbjuder för att komma ut i sysselsättning så fort som möjligt.

Aktiviteterna kommer vara inriktade mot yrkesvägledning, omskolning och vidareutbildning. Projektet kommer att ha en nära relation och dialog med trygghetsorganisationerna, arbetsmarknadens parter och företag, i syfte att förbättra arbetssökande färdigheter och kvalifikationer enligt företagens behov.

Tidsperiod

2017-08-09 till 2019-08-09

Målgrupp

Målgruppen består av 2388 personer som blivit av med sina anställningar i samband med Ericssons varsel under 2016. Projektet riktar sig personer som sagts upp ifrån Ericssons anläggningar i Kumla, Kista, Borås, Göteborg, Karlskrona och Linköping.

Kontakt

För ytterligare information:

egf.ericsson@arbetsformedlingen.se

Vid kontakt med oss uppge namn, gärna personnummer samt på vilken ort du bor, detta för att ge dig rätt och så snabb service som möjlig

Stockholm- David  Arutiunjan  010-4873186
david.arutiunjan@arbetsformedlingen.se
Öppet hus på Arbetsförmedlingen City tisdagar mellan kl.10.00 - 12.00, samt från den 18 oktober även Öppet hus på Arbetsgivarcenter Järva torsdagar kl. 10 - 12.00.

Kumla - Mustafa Mehmedagic 010-4871898
mustafa.mehmedagic@arbetsformedlingen.se

Örebro- Suada Kadic 010488 75 08
suada.kadic@arbetsformedlingen.se

Ansvariga för projektet    

Sören Johansson, projektledare

soren.johansson@arbetsformedlingen.se

Carolina Aspdahl Karlsson

carolina.aspdahl-karlsson@arbetsformedlingen.se

Tillägsinformation

Informations- och utbildningsmässor

Du som har allmänna frågor om projektet och intresserad av att veta mer om EGF-fonden hänvisar vi till nedan följande informations- och utbildningsmässor.
Inbjudan och anmälningslänk till mässorna kommer under vecka 36 och 37 via TRR och Startkraft. Om du inte har kontakt med någon av trygghetsorganisationerna så maila oss på och ange att du önska en inbjudan och till vilken ort.
Aktuella mässor:

3 oktober
Linköping TRR
Storgatan 28, kl 13
Mer information
Anmäl dig här

10 oktober

Borås, Pulsen Konferens
Kyrkängsgatan 8, kl 14 och 17
Mer information
Anmäl dig här

12 oktober
Göteborg TRR
Norra Hamngatan 32, kl 13
Mer information
Anmäl dig här

18 oktober
Stockholm Kista Science Tower
Färögatan 33, kl 9 och 13
Mer information
Anmäl dig här

2 november
Örebro, City Konferenscenter
Mer information
Anmäl dig här

21 november
Karlskrona, First Hotell Statt

Informations/utbildningsmässor kommer att bokas på följande orter under hösten (datum inte klara):
Kumla
Karlskrona