Fördelar med att jobba på Arbetsförmedlingen

Kolla ditt anställningsavtal

På Arbetsförmedlingen får du ett meningsfullt och samhällsnyttigt arbete, bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor. Vi är också inne i en spännande utveckling med målet att bli en av landets modernaste myndigheter. Här kan du läsa om hur det är att jobba hos oss och om våra förmånliga villkor.

Penna i ruta

Kompetensutveckling och karriär

Arbetsförmedlingen satsar på medarbetarnas kompetensutveckling med målet att bli en av Sveriges modernaste myndigheter. Utbudet av interna utbildningar, både lärarledda och webbaserade, är stort.

Som nyanställd får du ett grundligt introduktionsprogram. Under din anställning får du vidareutbilda dig inom ditt uppdrag, till exempel via påbyggnadsutbildningar, kvalitetssäkrade chef- och ledarutbildningar eller utbildningar i samarbete med universiteten.

Det här innebär att du har möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling för att utvecklas i ditt arbete och din yrkesroll.

Vi tror att många väljer att jobba hos oss för vårt viktiga uppdrag, möjligheten till utveckling och för att det finns många intressanta yrkesroller inom myndigheten. Chanserna till en intressant karriär är goda. Du kanske vill byta spår, specialisera dig eller kanske satsa på ledarutbildning?

Penna i ruta

Eget ansvar och självledarskap

Nytänkande och utveckling är i fokus på Arbetsförmedlingen. Det innebär bland mycket annat att vi storsatsar på utveckling av våra digitala tjänster, och att vi att ser över vårt sätt att arbeta och de tjänster vi erbjuder kunderna.

Förändringsarbetet gör att vi behöver dig som är proaktiv, som tar ansvar både för din del i arbetet men också för helheten.

Penna i ruta

Semester

Som statligt anställd får du i regel längre semester än många andra. Du har rätt till 28 semesterdagar till och med det år du fyller 29, året därpå får du 31 semesterdagar och från året du fyller 40 har du rätt till 35 semesterdagar. Du kan ta ut betald semester redan ditt första anställningsår.

Penna i ruta

Hälsa och friskvård

En timme per vecka av din arbetstid kan du använda till friskvård. Dessutom får du ett friskvårdsbidrag på 2 000 kronor per år. Vi har både idrotts- och kulturföreningar och på många håll har vi hälsoinspiratörer på plats som kan inspirera till en bra hälsa.

Penna i ruta

Om du blir förälder

När du är ledig med föräldrapenning från Försäkringskassan får du ett tillägg, en så kallad föräldralön, från Arbetsförmedlingen.

Penna i ruta

Arbetstid

Arbetstiden är 39 timmar och 57 minuter i veckan. Några arbetsdagar före helgdagar är förkortade. Alla våra medarbetare har möjlighet till flexibel arbetstid.

Penna i ruta

Individuell lönesättning

Arbetsförmedlingen tillämpar individuell lönesättning. Faktorer som påverkar lönen är arbetets svårighetsgrad, vilket ansvar du har, hur du samverkar med andra och din skicklighet.

Penna i ruta

Ersättning vid sjukdom

Om du är sjuk kompletterar vi den sjukpenning du får från Försäkringskassan. Det innebär att du får cirka 90 procent av din normala inkomst under dag 15-364 av sjukskrivningen.

Penna i ruta

Pension

Du omfattas av ett antal pensionsförmåner. Statens pensionsverk (SPV) har information om de olika förmånerna.