Tillgänglighet på Arbetsförmedlingen

Tillgänglighet är ett begrepp som används för att beskriva hur väl en verksamhet, information eller lokal fungerar för människor som har någon form av funktionsnedsättning.

Statliga myndigheter har särskilt ansvar för att genomföra funktionshinderspolitiken. Vi på Arbetsförmedlingen arbetar aktivt för att förbättra tillgängligheten för dig. Vår ambition är att vi ska bli tillgängliga för alla.

Besöksinformation

Innan du besöker oss kan du ta reda på hur lokalens tillgänglighet är på den arbetsförmedling du ska besöka. Den informationen hittar du när du söker fram valfri arbetsförmedling:

Hitta din arbetsförmedling

Informationen du får är om

  • en parkeringsplats för personer med rörelsehinder finns i nära anslutning till entrén,
  • en röst i hissen läser upp vilket våningsplan du är på,
  • hörselteknisk utrustning finns i mötesrum
  • kontoret inte använder allergiframkallande rengöringsmedel.

Webbplatsen

Vi arbetar aktivt med att öka den digitala tillgängligheten på arbetsformedlingen.se. Alla besökare ska kunna använda webbplatsen på ett bra sätt oberoende av fysiska hinder eller teknisk utrustning.

Webbplatsen följer Post- och telestyrelsens riktlinjer i Vägledning för webbutveckling och W3C-standard (WCAG 2.1 AA). Vissa digitala tjänster har fortfarande brister i digital tillgänglighet, något vi hela tiden jobbar på att förbättra.

Vi testar webbplatsen och alla digitala tjänster tillsammans med personer som till vardags använder hjälpmedel. Vår ambition är att du som använder någon form av hjälpmedel ska kunna använda vår webbplats och samtliga digitala tjänster.

Uppläsning

arbetsformedlingen.se är ansluten till Talande Webb som är ett hjälpmedel för dig som hellre lyssnar än läser. Med Talande Webb kan du lyssna på webbplatsens texter och pdf-dokument. Du kan dessutom spara uppläst tal som mp3 (ljudfil), förstora text, använda läslinjal eller skärma av delar av texten för att det ska bli lättare för dig att hålla fokus på det du läser. Talande Webb är gratis för dig som användare och fungerar både i mobilen och på datorn.

För närvarande är Talande Webb tyvärr avstängt, felsökning pågår.

Så här fungerar Talande Webb

Teckenspråk

På vår webbplats finns information på teckenspråk. Du hittar filmerna i menyn och i sidfoten.

Information på teckenspråk

Anmäl bristande digital tillgänglighet

När du upptäcker att vi brister i vår digitala tillgänglighet så får du gärna tala om det för oss så vi kan åtgärda dessa brister.

Ring 0771-416 416 (knappval 4) eller mejla och beskriv hur vi brister i digital tillgänglighet. Var så detaljerad du kan så att vi lättare kan förstå vad vi behöver åtgärda. Vi tar tacksamt emot dina synpunkter.

E-post

Ibland kan vi behöva kontakta dig för att bättre kunna förstå vad du upplever som negativt, därför får du gärna lämna din e-postadress eller telefonnummer när du hör av dig till oss.