13 mars 2017

Skogsapp vann fjärde Hack for Sweden

I helgen arrangerades Hack for Sweden 2017 och det var ett rekordstort deltagande med över 50 tävlande lag och 30 myndigheter som deltog med sin öppna data. Arbetsförmedlingen är medarrangörer och deltar för tredje året i rad.

En stor variation av tjänster och tekniska lösningar presenterades, och tillslut var det laget "Kornknut" som vann Hack for Sweden award med sin app "Projekt Skog", en interaktiv tjänst som med hjälp av miljöinformation från myndigheter, artificiell intelligens och användarinteraktioner kan kartlägga skog med stor biologisk mångfald och på så sätt försöka skydda den mot avverkning.

I kategorin Bästa nytta för allmänheten var det laget "Sverigeär stort" som bestod av Johannes Ridderstedt, Håkan Rosenhorn, Björn Grundström som tog hem priset. Med tjänsten "Ditt nya hem" har de skapat ett verktyg för att hjälpa människor att till exempel hitta en bostad och kunna påbörja sin SFI-utbildning. Därmed förbättras integrationen och ger personer möjlighet att snabbare starta om sina liv. Datat som användes kom bland annat från Arbetsförmedlingen, där de använde våra historiska annonser för att kartlägga hur chansen att hitta ett jobb inom ett visst yrke och område ser ut.

Se presentationen av bidraget.

Flera bidrag använde våra öppna data och API:er till en mängd olika lösningar. Framförallt bostadsfrågan och problemet att hitta en bostad i ett område som efterfrågar ens yrkeskompetens var ett vanligt återkommande tema. Även prognoser användes flitigt och en yrkesbarometer med sikte på en annalkande robotinvasion blev gjord.

Alla bidragen filmade en presentation som finns tillgänglig på Hack for Swedens Youtube-konto.


Tillägsinformation