Arbetsförmedlingen Jönköping

Skriv in dig digitalt och ansök om a-kassa direkt

Skriv in dig på vår webbplats med e-legitimation och boka tid för ditt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare. Du väljer en tid som passar dig.

Skriv in dig och boka tid

Telefon
0771-60 00 00

Växeln är öppen måndag-fredag 8-16.30

Arbetsgivarservice
010-488 31 75

Öppettider
måndag-fredag 10-16

Besöksadress
Barnarpsgatan 40

Postadress
Box 1032
551 11  Jönköping

Övrig information

Fax: 010-486 01 00

Ansvarig chef: Christian Lagerqvist

Mejla oss

Rörelsehinder

En reserverad och skyltad parkeringsplats för dig med nedsatt rörelseförmåga finns inom 25 meter från entrén.

Gångvägen fram till entrén är framkomlig för rullstol.

Entrén är i marknivå och är kompletterad med ramp eller hiss, om det finns trappsteg till entrédörren.

Entrédörren har en dörröppnare.

Dörröppningen till entrén är fri från tröskel eller har en tröskel som är max 25 millimeter och avfasad.

Du kan ta dig från entrén till informationsdisken, kapprummet och toaletten utan att passera trappsteg, om ramp eller hiss saknas.

Vi har RWC eller större toalett i lokalen.

Tillgänglighet på Arbetsförmedlingen

Nedsatt syn

Vi har taktil markering, punktskrift eller relieftext på hissknapparna.

En röst i hissen informerar vilken våning du är på.

Tillgänglighet på Arbetsförmedlingen

Hörselteknisk utrustning

I mötesrummet finns hörselteknisk utrustning.

Tillgänglighet på Arbetsförmedlingen

Allergi eller överkänslighet

Vi har förbud mot pälsdjur, förutom ledarhundar, i våra lokaler.

I våra lokaler har vi förbud mot allergiframkallande växter och ämnen som till exempel benjaminfikus, hyacint, björkris och jordnötter.

Vi undviker allergiframkallande rengöringsmedel vid städning.

Tillgänglighet på Arbetsförmedlingen

Olika serviceutbud för- respektive eftermiddagar i direktservice på Arbetsförmedlingen i Jönköping

  • Förmiddagar klockan 10.00 - 12.30 finns handläggande arbetsförmedlare i direktservice, inklusive personal från etableringen och jobb- och utvecklingsgarantin. Då får du hjälp med ärenden som kräver myndighetsutövning, till exempel frågor om ersättningar, beslut om intervjuresor, inskrivning om du saknar bank-id och frågor om samordningsnummer. Våra kunddatorer är öppna för användning.
  • Eftermiddagar från klockan 12.30 finns kundvärdar i direktservice. Du kan lämna in dokument för vidare befordran till handläggande arbetsförmedlare, du kan få utskrifter som daganteckningar och planeringar samt lämna meddelande till eller få kontaktuppgifter till handläggande arbetsförmedlare. Våra kunddatorer är öppna för användning.
  • Om du besöker oss på eftermiddagen och ditt ärende kräver en handläggande arbetsförmedlare kan vi be dig att återkomma nästa förmiddag eller ringa 0771-416 416 om du har bank-id.

Rekryteringsträffen Jobbchansen

Var?                                                                                               Lokal Graniten, 1 trappa ned i Arbetsförmedlingens lokaler.

När?                                                                                                   De flesta fredagar. Klicka på Jobbchansen Jönköping i aktivitetskalendern till höger, så ser du nästkommande datum och vilka företag som deltar. Vi uppdaterar informationen kontinuerligt. Jobbchansen startar alltid klockan 10 när företagen presenterar sig. Missa inte det! Kom gärna några minuter före.

Hur?                                                                                                  Tag med ditt CV. Gärna med fotografi på. Lämna det till de arbetsgivare som söker personal med din kompetens. Var beredd på en kort intervju. Alla är välkomna - du behöver alltså inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att söka jobb via Jobbchansen.

Parfymfri arbetsplats

Arbetsförmedlingen i Jönköping är en parfymfri arbetsplats. Det gäller både herr- och damdofter. Vänligen undvik starka parfymer.  

Arbetsmarknadsutbildningar

En arbetsmarknadsutbildning är en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. Prata med din arbetsförmedlare om just dina möjligheter att få gå en arbetsmarknadsutbildning. Vi gör alltid en individuell bedömning.

Yrkesutbildningar, vuxenutbildningar och övriga reguljära utbildningar

Besök Vägledningscentrum i samma lokaler som Arbetsförmedlingen i Jönköping. Där får du vägledning i dina frågor om arbete, reguljära utbildningar, studier och finansiering. Vägledningscentrum är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Jönköpings kommun. Vägledningscentrums öppettider är måndag-onsdag klockan 13-16 och torsdag klockan 10 -13.