Arbetsförmedlingens valideringar

Nyhet! Här kan du söka på Arbetsbetsförmedlingens valideringar inom olika yrkesområden. Valideringen genomförs av leverantörer som har avtal med Arbetsförmedlingen. Först ut är valideringar inom Bygg och anläggning. I höst kommer det fler valideringar i andra yrkesområden.

I nuläget kan du även hitta Arbetsförmedlingens valideringar, i de branscher som har äldre avtal, via länken Sök Arbetsmarknadsutbildningar till höger.

När du valideras får du visa dina yrkeskunskaper i ett specifikt yrke. Leverantören avgör om du uppfyller kunskapskraven enligt branschens krav och ger dig i så fall ett intyg, betyg eller certifikat. Detta kan du sedan använda i ditt arbetssökande eller om du vill gå en kompletterande utbildning. Du gör tillsammans med din arbetsförmedlare en ny planering om nästa steg.

Är du intresserad av att validera dina yrkeskunskaper i Arbetsförmedlingens valideringar? För att få delta måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och din arbetsförmedlare ska ha bedömt att validering är rätt tjänst för dig. Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information!


Hitta validering