3 mars 2016

10 appar för dig som pluggar

Simplemind

Skapa mind maps direkt i mobilen så slipper du leta efter bortlagda papper och block med slarviga anteckningar. Enkelt att kopiera, ångra, byta färg på trådar och utveckla din mind map som du vill.
Pris: Gratis

Penna i ruta
Kugghjul

Mecenat

Behöver du köpa kläder eller något nytt till hemmet? Glöm inte att kolla dina studentrabatter i Mecenat- appen först! Som student finns många rabatter och erbjudanden. Här samlas alla dina studentrabatter från Mecenats hemsida. OBS! Kräver att du har ett giltigt Mecenatkort för att logga in.
Pris: Gratis

Evernote

Samla allt innehåll från hemsidor, källor, foton och handskrivna anteckningar på samma ställe. Evernote ser till att allt du sparar kan nås från olika enheter och att du kan dela anteckningarna med dina kurskamrater.
Pris: Gratis

Penna i ruta
Penna i ruta

MyHomework

Håll dig organiserad med en digital kalender. Kalendern hjälper dig att hålla koll på vilka datum och tider som gäller för lektioner, inlämningar och tentor.
Pris: Gratis

Dropbox

Spara dina dokument i molntjänsten Dropbox och kom sedan åt dem var som helst – bara du har internetuppkoppling. Dela dina Dropbox-mappar med klasskamraterna så slipper ni skicka tunga filer mellan varandra.
Pris: Gratis

Penna i ruta
Penna i ruta

Tink

Vet du var dina pengar tar vägen och vad du spenderar dem på? Om inte hjälper appen Tink dig. Den kategoriserar dina transaktioner och ger dig en bra överblick över din ekonomi. Se hur mycket pengar du har kvar och hur mycket du har sparat under månaden.
Pris: Gratis

Högskoleprovet

Testa på ett komplett högskoleprov med alla provdelar och tre fulla övningsprov. Du kan välja att göra provet under samma tidsram som det riktiga provet eller var för sig fråga för fråga. Dina poäng visas direkt i appen efter att du gjort klart provet.
Pris: 10 kronor

Penna i ruta
Penna i ruta

Snake ’97: retro telefonklassiker

Paus i pluggningen är ett måste. Låt den gamla goa klassikern Snake vila hjärnan från tentaplugg och inlämningar. Det är du värd!
Pris: Gratis

NE

Nationalencyklopedins uppslagsverk. Kan vara bra när svåra ord och nya begrepp som du inte hört talas om dyker upp.  
Pris: Gratis

Penna i ruta
Penna i ruta

Audionote – Notepad and Voice Recorder

Svårt att hinna med att ­anteckna under föreläsningen? Vila fingrarna och varva antecknandet med att spela in det som sägs via Audionote. Lyssna på det i efterhand i lugn och ro och synka med dina anteckningar.
Pris: 50 kronor

Tillägsinformation