20 april 2018

Så ökar du jobbchansen på jobbmässan

Trött på utebliven respons på dina jobbansökningar? Testa att delta på en av Arbetsförmedlingens rekryteringsträffar. Där möter du arbetsgivare som är på jakt efter nya kandidater och är garanterad en snabb intervju.

På en jobbmässa har du chansen att träffa och presentera dig för arbetsgivare som är i behov av att anställa personal.

På en jobbmässa har du chansen att träffa och presentera dig för arbetsgivare som är i behov av att anställa personal.

Varje vecka genomförs ett stort antal rekryteringsmässor runt om i hela landet. På dessa har du chansen att träffa rekryterande direkt på plats. Du har då möjlighet att presentera dig, ställa frågor och lämna över dina ansökningshandlingar. Ofta genomför arbetsgivarna även snabbintervjuer av arbessökande.

För att få ut så mycket som möjligt av mässorna är det bra att vara förberedd. Vi har listat sju enkla tips på hur du kan gå till väga för att hitta ditt drömjobb på en rekryteringsmässa.

Håll utkik

www.arbetsformedlingen.se/rekryteringstraffar dyker det varje vecka upp nya chanser att träffa arbetsgivare. Håll utkik efter arbetsgivare i din bransch som skulle behöva en person med just din kompetens.

Läs på

Om du hittat ett företag som verkar intressant. Samla på dig massor med information. Googla på företaget, gå in på deras hemsida och följ deras konton på sociala medier och Linkedin. Ju mer du vet om företaget, desto bättre.

Spetsa ditt cv

När du vet vilken tjänst företaget vill rekrytera till – skräddarsy ditt cv och se till att få med allt bra som du kan och har gjort som just det företaget kan tänkas vara intresserad av.

Öva på intervjun

På en rekryteringsträff är mini-intervjun ofta avklarad på fem minuter. Bestäm dig därför på förhand exakt vad du vill att arbetsgivaren ska få veta om dig. Öva sedan med hjälp av en vän - och ställ en klocka. Målet är att du ska hinna berätta varför just du är bra innan klockan ringer.

Kom i tid

När det väl är dags för rekryteringsträffen. Se till att komma i god tid då antalet platser ofta är begränsat. Och glöm för allt i världen inte att ta med dig ditt cv.

Din chans att glänsa

När företaget har presenterat sig kommer du få en intervjutid. Nu vet du vad du ska säga och framhäva om dig själv. Tack vare dina förberedelser kan du också ställa några frågor om företaget. Det visar att du är påläst och intresserad av just dem.

På kontoret eller online

Många rekryteringsträffar sker på Arbetsförmedlingens kontor. Men håll också utkik efter online-träffar. Då kan du med hjälp av en dator enkelt möta arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter kandidater över hela Sverige.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Platsjournalens nyhetsbrev ger jobbsökare tips och inspiration.

Vill du få inspiration och jobbsökartips direkt i mobilen

Starta en prenumeration på Platsjournalens nyhetsbrev
Klicka här