12 mars 2018

Nu kan du själv bestämma när du ska göra dina aktiviteter

Arbetsförmedlingen utvecklar hela tiden de digitala tjänsterna. Nu kan du som är inskriven som arbetssökande själv sätta datum i din planering när du vill göra dina aktiviteter.

Om du är inskriven på arbetsförmedlingen har du en planering. Planeringen görs tillsammans med en arbetsförmedlare. Där visas de aktiviteter som du och arbetsförmedlaren kommit överens om passar för dig.

Du kan nå Mina sidor med mobilen

Det kan handla om att du ska skriva ett cv, delta i ett webbinar eller förbereda dig på en anställningsintervju. Tanken är att planen ska hjälpa dig att nå dina mål och att ta egna initiativ. Nu införs en ny funktion som gör att du själv kan föra in när aktiviteterna ska uföras.

– För dig som arbetssökande innebär det här att du själv kan vara aktiv i din planering och göra dina aktiviteter när det passar dig, berättar Håkan Lampa, på Arbetsförmedlingen som varit med i arbetet att ta fram funktionen.

Varför görs den här förändringen?

– Arbetsförmedlingen jobbar hela tiden med att förnya och förbättra tjänsterna för dig som är inskriven på arbetsförmedlingen. Vi vill skapa verktyg som gör det lättare för dig att nå dina mål, att hitta ett jobb eller studier.

Hur gör jag för att komma igång?

– Din planering hittar du under Mina sidor när du är inloggad med e-legitimation.

Är det fler nya tjänster på gång i Mina sidor?

– Vi utvecklar Mina sidor kontinuerligt och planeringen kommer fyllas på med ny funktionalitet inom kort. Bland annat kommer du kunna välja egna aktiviteter utifrån vårt utbud och själv skapa egna aktiviteter som passar dig.

Läs fler artiklar från Platsjournalen


Tillägsinformation

Platsjournalens nyhetsbrev ger jobbsökare tips och inspiration.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress