12 februari 2018

Så agerar du efter jobbintervjun

Det talas mycket om vad man ska göra innan jobbintervjun och under den. Men det finns också saker att göra efter ditt möte med rekryteraren. Här är några saker att tänka på som kan få betydelse för ditt jobbsök.

Så kan du göra efter jobbintervjun.

Mycket händer under en jobbintervju. Du kan ha nytta av att skriva ned dina erfarenheter och använda insikterna i ditt fortsatta jobbsök.

Skaffa dig koll på processen

Fråga rekryteraren när de kommer att höra av sig med ett besked. Då slipper du vänta i ovisshet. Det är också bra om du får koll på upplägget på ansökningsprocessen. Består den av flera etapper eller moment som kan vara bra att känna till. Ju mer du vet, desto bättre rustad är du.

Analysera och anteckna

Försök att analysera hur intervjun gick när den är över. Var det något du missade att säga eller något du glömde att fråga? Skriv ned dina tankar. Vad gick bra och vad kan bli bättre? En sådan analys kan vässa dina svar om rekryteraren återkommer till dig. Det kan också förbättra din prestation på nästa intervju.

Hör av dig

Skicka ett mejl och tacka till exempel för ett trevligt och intressant möte. Då kan du också passa på att ställa den där frågan eller föra fram det du glömde säga under intervjun. Men håll ditt mejl kort och sakligt.

Fortsätt leta efter jobb

Även om du har varit på en intervju, fortsätt att söka andra jobb. Det ökar såklart dina chanser om du söker fler jobb. Och du slipper bli helt förstörd av ett eventuellt nej eftersom du redan är på gång med nya jobbansökningar.

Bränn inga broar

Det lönar sig att vara trevlig och professionell, även om du inte får jobbet. Det kan uppstå öppningar i framtiden då de behöver anställa. Då är det en stor fördel om du har gjort ett bra intryck.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Platsjournalens nyhetsbrev ger jobbsökare tips och inspiration.


Vill du få inspiration och jobbsökartips direkt i mobilen

Starta en prenumeration på Platsjournalens nyhetsbrev
Klicka här