29 januari 2018

I just want to be cool gästar Jobbpodden

Arbetsförmedlingens jobbpodd firar 100 avsnitt. I jubileumsavsnittet gästar inga mindre än humorgruppen I just want to be cool vars Youtube-konto har fantastiska 700 000 prenumeranter.

Humorgruppen I just want to be cool gästar Arbetsförmedlingens jobbodd

Humorgruppen I just want to be cool gästar Arbetsförmedlingens jobbodd

Lyssna på jobbpodden här

Om du har drömt om att bli en stjärna på Youtube så får du inte missa det 100:e avsnittet av Arbetsförmedlingens jobbpodd. Där möter du nämligen Emil Beer, Victor Beer och Joel Adolphson som tillsamman driver den omåttligt populära humorgruppen ”I just want to be cool”.

I Arbetsförmedlingens jobbpodd berättar de bland annat om hur intresset för film och sketcher fanns där redan när de var unga och hur kom sig att de började publicera sina sketcher på Youtube.

Det var en lek som blev en hobby, en hobby som blev ett jobb, och ett jobb som blev ett helt produktionsbolag och ett företag, säger Joel Adolphson.

I just want to be cools följarskara på Youtube har växt kontinuerligt från 5000 upp till dagens 700 000 prenumeranter. I jopppodden avslöjar de hur det går till när man tjänar pengar på sina Youtubeklipp. De delar också med sig av sina tre bästa tips för hur man lyckas nå ut genom bruset på Youtube.

Men de ger samtidigt ett viktigt råd till alla som överväger en karriär som Youtubers.

Även om man är superstar under en period så måste man veta att Youtube förändras snabbt. Det som är inne idag kan vara ute imorgon. Så hoppa inte av gymnasiet, säger Emil Beer.

I jobbpodden berättar de också om styrkan i att vara tre, hur mycket hårt arbete som ligger bakom deras sketcher och hur de aktivt har styrt sitt jobb mot regelbundna kontorstider. De berättar också om sina framtidsplaner och var de tror att deras material kommer att finnas tillgängligt om några år.

Lyssna på fler jobbpoddar

Läs fler artiklar från Platsjournalen


Tillägsinformation

Platsjournalens nyhetsbrev ger jobbsökare tips och inspiration.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress