11 december 2017

Ny praktikform gav Ivo jobb på bygge

Asong ”Ivo” Anyanko, 24 år, från Kamerun är först i landet med att ha en så kallad yrkesorienteringspraktik på en byggarbetsplats.
– Det här är min chans att och skapa mig en yrkeskarriär som byggnadsarbetare, säger han.

Ivo och platschefen Robin Carlsson.

Asong ”Ivo” Anyanko genomför yrkesorienteringspraktik. Platschefen Robin Carlsson är imponerad av Ivos vilja och förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter.

Jag hittar Ivo på femte våningen i det som ska bli ett av Riksbyggens och byggentreprenören Sernekes senaste och mer exklusiva flerbostadshus precis vid älvstranden i västra Eriksberg i Göteborg. Han och handledaren Josef Arvidsson är i färd med att isolera innerväggar. Bit för bit av den gula glasullen skärs till i rätt format och sätts på plats mellan väggreglarna.

– Det gäller att det är tätt mellan handskar och tröja. Får man glasull innanför kläderna börjar det klia direkt, säger Ivo.

Handledaren Josef Arvidsson berömmer sin adept. 

– Ivo är otroligt ambitiös och lär sig väldigt fort. Det märks att han verkligen vill satsa på det här yrket. 

Ivo kom till Sverige 2016 från Kamerun där han jobbade som betongarbetare - och spelade fotboll på toppnivå. Men svåra motsättningar mellan den engelsktalande den fransktalande befolkningen gjorde till slut tillvaron där ohållbar och han valde att lämna landet. 

Fått jobbsökarstöd av Ung Framtid

I Sverige har Ivo haft en etableringsplan för nyanlända hos Arbetsförmedlingen. Han har också deltagit i myndighetens projekt Ung framtid som hjälper unga långtidsarbetslösa till utbildning, praktik eller anställning. 

– Ung framtid var ett stort stöd, de uppmuntrade mig, ordnade studiebesök och tipsade om olika yrken. När de frågade om jag var intresserad av jobb på ett bygge så blev jag väldigt glad.

Nasir Farah, Ung Framtid.

Nasir Farah, Ung Framtid.

Nasir Farah, projektmedarbetare på Ung Framtid i Göteborg, berättar att det var självklart för dem att föra ihop Ivo med byggföretaget Serneke.

– Ja, Ivo hade ju en bakgrund i byggbranschen i Kamerun. Han har också ett enormt driv, engagemang och vilja att lära sig som vi var säkra på skulle uppskattas av en arbetsgivare - om han bara fick chansen. Och så blev det, säger Nasir Farah.

Ivo har en så kallad yrkesorienteringspraktik. Det är en helt ny anställningsform som Sveriges byggindustrier och byggfacket har kommit överens om. Syftet är att med praktik och lärlingsanställningar öppna dörrarna till byggbranschen för personer som står långt från arbetsmarknaden, exempelvis nyanlända.

Målet är ett yrkesbevis

Robin Carlsson, Sernekes platschef på bygget, är väldigt nöjd med rekryteringen av Ivo och är övertygad om att han kommer att bli en duktig byggnadsarbetare.

– Målet är att han ska nå fram till ett yrkesbevis och då krävs det många tusen timmar som lärling. Men Ivo har en stark vilja att lära sig både arbetsuppgifter och språk så det ska nog gå bra.

Enligt Robin Carlsson prioriterar Serneke arbetet med social hållbarhet. De tycker att det är självklart att arbetsgivare ska vara med och bidra till att nyanlända snabbare ska kunna lotsas in på arbetsmarknaden.

Ivos mål är ett yrkesbecis.

Ivos mål är ett yrkesbevis.

– Det kan inte vara lätt att komma till ett helt nytt land, inte kunna språket och börja jobba i den ganska tuffa byggbranschen. Men alla är medvetna om att Ivo är här för att lära sig yrket och vi försöker stödja honom så mycket vi kan. Han har fått börja med lättare uppgifter och sedan ökar vi på svårighetsgraden undan för undan, säger Robin Carlsson.

Ivo berättar att han trivs väldigt bra med både arbetsuppgifter och arbetskamrater. Han känner sig uppskattad och har blivit en i gänget.

– Det är roligt att gå till jobbet varje morgon, träffa arbetskompisar och lära mig nya arbetsuppgifter. Jag vill gärna fortsätta som lärling hos Serneke när praktiken tar slut nästa höst. Sedan vill jag fortsätta satsa på mitt stora intresse fotboll. Nu spelar jag i Lerum som ligger i division två. Men var jag spelar i framtiden vet jag inte, svenska landslaget kanske, säger Ivo och skrattar.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Praktik och social hänsyn öppnar dörrar


Sveriges byggindustrier och byggfacket enades i våras om en ny anställningsform som ger personer utan erfarenhet eller utbildning möjlighet att få ett första jobb i byggbranschen.

Den nya anställningsformen kallas yrkesorienteringspraktik och ska pågå i maximalt 11 månader. Arbetsgivaren står för lönekostnaderna. Yrkesorienteringspraktiken kan sedan övergå i en yrkesintroduktionsanställning där en del utbildningsinslag (15-25 procent) ingår i arbetstiden. Då kan man också tillgodogöra sig lärlingstimmar som man behöver samla ihop för att få ett yrkesbevis.

I Göteborg och i Stockholm finns dessutom krav på så kallad ”social hänsyn” vid kommunala upphandlingar av tjänster. Det innebär att företag när de kontrakteras för exempelvis nya byggen är tvungna att erbjuda platser till personer som står långt från arbetsmarknaden.

– Vi använder kravet på social hänsyn i våra upphandlingar som ett arbetsmarknadsverktyg. Det är en effektiv metod som kommer att skapa jobbmöjligheter för våra prioriterade grupper, utrikesfödda, funktionsnedsatta och ungdomar, säger Sami Korpela planeringsledare på Arbetsmarknad och vuxenutbildningen i Göteborg.

Tillägsinformation

Platsjournalens nyhetsbrev ger jobbsökare tips och inspiration.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress