27 november 2017

Här lär du dig mer om digitala tjänster

Vill du som arbetssökande bli tryggare i att använda digitala tjänster? Nu kan du gå den internetbaserade utbildningen Digitala jag som Arbetsförmedlingen har tagit fram tillsammans med Google.

Digital kunskap är en nyckel till framtidens arbetsmarknad. Men samtidigt som den digitala kunskapen i Sverige är i världsklass finns det många som känner sig osäkra i det nya digitala landskapet.

– Nu vill vi göra det möjligt för alla individer, både på och utanför arbetsmarknaden, att höja sin digitala kompetens för att stärka sin karriär och sitt digitala självförtroende, säger Erik Sandström, chef för Arbetsförmedlingen Direkt.

Här hittar du utbildningen Digitala jag

Därför lanserar Arbetsförmedlingen och Google nu utbildningen Digitala jag som ger deltagaren grundläggande digital kompetens. Utbildningen är öppen för alla. Du kan bland annat lära dig mer om hur du använder e-legitimation, söker jobb på nätet, använder sociala medier och hur du surfar säkert.

­Tips: Lyssna på podden om utbildningen Digitala jag

Utbildningen som är gratis innehåller flera små avsnitt med texter, bilder och filmer om olika grundläggande digitala ämnen. Den fungerar både i din mobil och i din dator och du kan när som helst pausa och sedan fortsätta utbildningen där du slutade.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet med Google som vi tror kan öka den digitala tryggheten hos våra arbetssökande, säger Erik Sandström.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress