3 november 2017

Så söker du jobbet när arbetsgivarens namn är hemligt i annonsen

Har du stött på jobbannonser där arbetsgivaren är hemlig? Här får du tips på hur du söker dessa mystiska jobb på bästa sätt - och några knep som kan avslöja namnet på det anonyma företaget.

De dyker upp lite då och då. Jobbannonser av typen; ”Vi söker en it-utvecklare som vill jobba på ett välkänt företag”. I annonsen listar rekryteringsfirman vilken kompetens som behövs och vilka erfarenheter som efterfrågas - men namnet på företaget lyser med sin frånvaro.

Hur tacklar man den situationen som arbetssökande? Det är ju svårt att skriva ett vasst och skräddarsytt personligt brev om man inte vet vem mottagaren är.

– Det första som du ska göra är att kolla om det finns en kontaktperson på rekryteringsfirman. Ring och kolla om hen kan ge dig lite mer information om tjänsten, säger Linus Zackrisson, rådgivare inom HR och rekrytering på Optimal Advice.

Tips: Lyssna på jobbpodden om hemliga jobbannonser

Om man är nyfiken på skälet till varför arbetsgivaren är hemlig så är det helt okej att ställa den frågan till rekryteringsfirman.

– Det är ju en väldigt relevant fråga. Jag har själv gjort flera sådana här rekryteringar och ibland kan man som rekryterare faktiskt säga namnet på företaget när intresserade kandidater ringer och frågar. Det är bara det att företaget inte vill att det ska gå ut till alla, säger Linus Zackrisson.

Om man är extra nyfiken på vem den hemliga arbetsgivaren är så är ett bra knep att kopiera hela annonstexten, klistra in den i Googles sökruta och sedan göra en sökning. Ibland finns samma annons på företagets hemsida.

Om annonsen innehåller en vision eller specifika värdeord som till exempel ”tillsammans”, ”enkelhet” och ”kostnadsmedvetenhet” så kan du testa att söka på dem på nätet. Just dessa exempel skulle till exempel ge dig en hint om att det är Ikea som söker ny personal.

– Ganska ofta så kan man med hjälp av värdeorden lista ut vilket företag som det handlar om, säger Linus Zackrisson.

Om du får fram namnet så ska du använda informationen på rätt sätt.

– Undvik att ringa till företaget för att presentera dig själv eftersom du har listat ut att det är de som söker en ny medarbetare. Det kan skapa irritation. De har ju valt att vara anonyma av en anledning. Spela istället med i spelet och använd kunskapen till att skriva en bättre och mer riktad jobbansökan, säger Linus Zackrisson.

Om knepen inte tar dig närmare ett namn på företaget så gäller det att trots det försöka göra en så bra jobbansökan som möjligt.

– Börja då med att kolla extra noga på innehållet i annonsen. Gör en lista över vilka egenskaper och kompetenser som företaget efterfrågar. När du sedan skriver din jobbansökan så ska du se till att ge konkreta exempel på vad du har gjort som matchar deras krav, tipsar Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

– Var extra tydlig med att lyfta fram vad just du kan tillföra och varför de ska anställa just dig. Förklara vad du kan bidra med i det här professionella sammanhanget, fortsätter hon.

Man kan också läsa på om det rekryterande företagets bransch.

– Kolla om någon i ditt nätverk jobbar i den aktuella branschen. Kanske kan hen ge dig bra tips och fungera som bollplank. Du kan också ta kontakt med facket. De kan ge dig mer generell information om vad som krävs för just den sortens jobb. Använd sedan den informationen för att göra en bättre jobbansökan, tipsar Ellinor Wassberg.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tre skäl till att företag vill vara anonyma i jobbannonser:

  • Det vanligaste skälet är att företaget helt enkelt inte vill lägga tid på att svara på frågor om tjänsten från jobbsökare. Om de är anonyma så går alla sådana samtal till rekryteringsfirman
  • Ibland handlar det om att företaget inte vill avslöja för marknaden att man är på väg att expandera och till exempel starta upp en filial i Norge. Då blir annonsen något i stil med ”Vi söker fyra norsktalande kundtjänstmedarbetare”
  • Det kan också vara så att arbetsgivaren är på väg att säga upp en anställd av personliga skäl. Då vill företaget påbörja en ny rekrytering i god tid. Men eftersom den anställde inte vet om vad som är på gång att hända så väljer man att rekrytera anonymt.

    Källa: Linus Zackrisson, rådgivare inom HR och rekrytering på Optimal Advice.

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress