3 november 2017

Ny app ska förenkla aktivitetsrapportering

Arbetsförmedlingen utvecklar hela tiden nya digitala tjänster. Med den nya appen ”Mina sidor” ska det bli enklare att aktivitetsrapportera.
– Appen gör det lättare att få en tydlig överblick över vad du har gjort och vad som behöver göras, säger Annmari Wohlgemuth, tjänstetvecklare på Arbetsförmedlingen.

Vad kan man göra i appen?

– Vi har fokuserat på att göra aktivitetsrapporteringen enklare i första hand. Du kan också se vem som är din arbetsförmedlare och hittar kontaktuppgifter där.

Varför är det just aktivitetsrapporteringen som är i fokus?

– Som arbetssökande är aktivitetsrapporteringen viktig och den blir lättare att hantera om man kan göra det i mobilen. I appen kan du rapportera direkt varje gång du har skickat ett cv, sökt ett jobb eller varit på en intervju. Då slipper du göra allt i slutet på månaden och försöka komma ihåg vad du gjorde för flera veckor sedan.

Nya appen Mina sidor

Nya appen "Mina sidor"

Förs det direkt över till ens arbetsförmedlare då?

– Nej, men alla aktiviteter sparas och bildar en lista som man kan skicka till sin arbetsförmedlare. När det är dags att lämna in aktivitetsrapporten får du påminnelser från appen när det är två veckor, en vecka och en dag kvar tills den ska vara inskickad.

Och om man inte öppnar appen och glömmer?

– Det går att ställa in så att man får pushnotiser som påminner om att det är dags.

Är det här den enda funktionen med appen eller kommer det gå att göra mer saker i den?

– Fler funktioner kommer att läggas till i appen allt eftersom de utvecklas. Men det kommer inte gå att göra allt som du kan göra i Mina sidor på arbetsformedlingen.se. Vi prioriterar att föra in funktionerna som används mest av dem som är inskrivna. En funktion som kommer vid årsskiftet är en frånvaroanmälan – att du ska kunna anmäla att du är sjuk.

Varför är det just android som finns att tillgå?

– Eftersom Iphone och Android är två helt olika system som måste utvecklas har vi valt att prioritera Android i första hand. Men vi jobbar parallellt med en Iphoneapp och det finns en testversion av den som man gärna får testa (se länk nedan). Då kan vi få feedback som hjälper oss med utvecklandet av Iphoneappen. Det fungerar också att aktivitetsrapportera i den så det blir inte bara att man testar appen, den kan vara till hjälp på riktigt. 

Vad vill Arbetsförmedlingen uppnå med appen?

– Att ”Mina sidor” både i appen och på webben blir navet i kommunikationen med dem som söker jobb. Många tycker nog det är enklare att sköta sina ärenden själva när det passar dem. Det frigör också tid och resurser till att bättre kunna hjälpa dem som behöver mer hjälp och stöd i sin jobbsökarprocess.

Så här laddar du ned appen "Mina sidor"

Med appen Mina sidor kan du enkelt och snabbt rapportera dina aktiviteter.

I appen kan du:

  • lägga till aktiviteter - exempelvis sökt jobb och intervju
  • skicka in din aktivitetsrapport
  • få notiser som hjälper dig att påminna dig när det är dags att skicka in din aktivitetsrapport (för tillfället bara för Android).

För Android - Gå till Google play och ladda ner appen (http://goo.gl/IB4ZOf)

Ladda ned på Google Play

För Iphone - https://mina-sidor.herokuapp.com

Observera att Iphoneversionen fortfarande är en betaversion och att innehåll och funktioner kan komma att tas bort eller ändras. Vi vill gärna ha fler testanvändare!

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress