16 oktober 2017

Öka dina chanser att bli upptäckt

Skapa en profil hos Arbetsförmedlingen och låt jobben komma till dig. Berätta vad du vill jobba med och vad du kan och matchas mot lediga jobb redan idag.

Skapa och publicera din profil hos Arbetsförmedlingen så ökar du dina chanser att få ett jobb

Skapa en profil och öka dina chanser att bli upptäckt av arbetsgivare.

Öka dina chanser att bli upptäckt

Varje dag söker mängder arbetsgivare efter nya medarbetare bland arbetssökande som har publicerat sin profil hos Arbetsförmedlingen. Vill du också bli upptäckt av dem? Det är enkelt! Här får du veta hur du gör.

Kom igång - bygg din profil

Vill du också bli synlig och sökbar för arbetsgivare? Logga då in på ”Mina sidor” och börja bygga din profil.

Sätt en bra rubrik

Först; skriv en lockande rubrik. Rubriken är det som arbetsgivarna ser först när de söker efter nya medarbetare. Försök därför att marknadsföra dig själv med hjälp av rubriken.

Sälj in dig själv

Berätta sedan vad du vill jobba med och var du vill jobba. Bygg på profilen genom att beskriva dina kompetenser, din arbetslivserfarenhet och din utbildning. Pynta med språkkunskaper. Har du körkort? Ta med det i din profil. Se till att få med allt som kan vara intressant för de arbetsgivare som just du vill jobba hos.

Låt jobben komma till dig

Läs igenom den nya profil som du har skapat. När du är nöjd – tryck på ”publicera”. Finns det arbetsgivare som letar efter personer med just din kompetens så matchas du mot dem direkt.

Nå ut till fler

Det är inte bara arbetsgivare som söker medarbetare hos Arbetsförmedlingen. Det gör också många rekryterare. Så lägg lite tid på din presentation. Det kan löna sig.

Svara snabbt

Om en arbetsgivare hör av sig - svara så fort du kan. En rekrytering går ofta snabbt. Dina chanser ökar om du återkopplar direkt och säger att du är intresserad.

Fler tips om hur du vässar din profil

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation