29 september 2017

Nu börjar åldersdiskrimineringen vid 40

Redan i 40 årsåldern minskar dina chanser att bli kallad till anställningsintervju, enligt en ny forskningsrapport. Men Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen, tycker inte att du ska låta dig nedslås.
– Kompetens slår ålder, säger hon.

Åldersdiskrimingeringen kryper nedåt i åldrarna.

Åldersdiskrimineringen kryper nedåt i åldrarna och arbetsgivare glömmer att det finns fördelar med dem som passerat 40-strecket.

Åldersdiskrimineringen fortsätter att frodas på den svenska arbetsmarknaden. För
fem år sedan visade IFAU, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk
utvärdering, att åldern har stor betydelse när det gäller chanserna att få jobb. Då konstaterade forskarna att 55 år var en tydlig kritisk gräns när intresset bland arbetsgivarna svalnade betydligt.

40-åringar kan kännas passé

Men i en ny rapport från IFAU konstaterar forskarna Magnus Carlsson och Stefan Eriksson att åldersrädslan bland många arbetsgivare är värre än så. Redan 40-åringar kan kännas passé i deras ögon och jobbansökningar från denna åldersgrupp mottas inte sällan med ointresse. Och om du närmar dig pensionsåldern har du enligt forskarna mycket små chanser att bli kontaktad av en arbetsgivare efter att ha sänt in en jobbansökan. Patrik Gustafsson har grundat och driver nätverket AddAge för arbetssökande över 45 år på Linkedin och Facebook. Han är inte förvånad över forskarnas rapport.

– Det är flera i 40-årsåldern som berättat för mig att det plötsligt blivit mycket
svårare för dem att få svar sina ansökningar, för att inte tala om att komma på
intervju. Men det är viktigt att inte tappa sugen av sådana här undersökningar utan
fokusera på sina fördelar och möjligheterna som finns, säger Patrik Gustafsson.

Arbetsgivare drömmer om idealrekrytering

Han menar att många arbetsgivare envist håller fast vid drömmen om en
idealrekrytering: ”en 32-åring med 20 års arbetserfarenhet, dubbla examina och som gärna är infertil”.

– Jag tror egentligen inte att någon arbetsgivare eller rekryterare vill åldersdiskriminera. Det handlar istället om att riskminimera. Att rekrytera går inte ut på att välja den bästa utan "att inte välja fel". Att välja fel blir nämligen väldigt dyrt. Därför vågar de inte chansa utan väljer bort sådana de känner viss osäkerhet inför; för unga, för gamla, nyanlända, säger Patrik Gustafsson.

Han tycker det är hög tid för arbetsgivarna att öppna både sina ögon och dörrar för
medarbetare som har lite fler år på nacken. Att blunda för kunskap, erfarenhet,
mognad och lojalitet är bara dumt och det gynnar inte företagets på något sätt.

– Jag är övertygad om att den arbetsgivare som vågar tänka annorlunda och skapa en bra mix bland de anställda när det gäller ålder, kön, etnicitet och så vidare har en stor konkurrensfördel. Att rata någon bara för att den är över 40 år innebär ju ett enormt resursslöseri.

Fokusera på det du är bra på

Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen, har full förståelse för hur tufft det kan vara att söka jobb och att man efter en tid lätt tappar självförtroendet och vill ge upp. Men hon tycker ändå att det är viktigt att du som arbetssökande, oavsett om du är 40, 50 eller 60 år, försöker att inte fastna i negativa tankar utan ser framåt och fokuserar på det du är bra på.

– Det finns väldigt många fördelar med att vara lite äldre. Förhoppningsvis har du nu ett stort kontaktnät – använd det! Många vet vad du går för, låt dem hjälpa till att sälja in dig, säger hon.

Ellinor Wassberg poängterar att även om du har en kvalificerad utbildning och lång yrkeserfarenhet så är det viktigt att vara öppen för förändringar och lära nytt.

Fotnot: I IFAU:s studie ”Påverkar arbetssökandes ålder och kön chansen att få svar på en jobbansökan?” har över 6 000 fiktiva jobbansökningar med slumpmässigt tilldelad information om ålder och kön skickats till arbetsgivare med en utannonserad vakans.

Ellinors tips för dig som är 40 plus

  • Kompetens slår ålder. Men inte gammal kompetens. Fortsätt utvecklas! Håll dig uppdaterad inom din bransch.
  • Skala ner ditt cv ju mer erfarenhet du får. Ingen arbetsgivare orkar läsa fem sidor cv, så sätt istället fokus på det som är viktigt. Skriv ”Arbetslivserfarenhet i urval” för att visa att du även har gjort annat.
  • I vissa branscher är det vanligt att arbetsgivaren säger ”vi har inte råd att anställa men starta eget företag så kan du fakturera oss.” Kan det vara ett alternativ för dig?
  • Om du söker jobb inom en bransch där du har erfarenhet – framhäv all din kompetens. Du kanske kan komma in i jobbet snabbt och därefter bli mentor? Du kanske kan hålla kurser för de som kan mindre inom området
  • Du kan vara en klippa genom att du är van att jobba i olika konstellationer och är van vid omorganisationer och så vidare. Du är antagligen trygg i din yrkesroll och kan fatta tuffa beslut.

Addage för dig över 45 som söker jobb    

Under vintern 2016 startades nätverket AddAge på Linkedin som nu passerat 1100 medlemmar. AddAge vill vara arenan för alla arbetssökande över 45 år i hela Sverige och vill skapa gemenskap, ge rådgivning, dela jobbtips och erbjuda coachning.

AddAge planerar att inom kort erbjuda förmedling av interim och rekrytering för sina medlemmar så kompetensen blir sökbar och enkelt kan matchas mot behov.

Till nätverket

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Vill du få jobbtips direkt i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress