8 september 2017

Måste man vara utåtriktad lagspelare?

”Vi söker en social, flexibel och utåtriktad lagspelare”. Tillhör du dem som blir kallsvettig vid tanken på att söka ett sådant jobb? Då har författaren Linus Jonkman jobbsökartipsen som passar just dig.

Bild på fem personer i sjukhuskläder

Fem utåtriktade sociala och flexibla lagspelare?

Gillar du att göra en sak i taget? Uppskattar du att få tid på dig att reflektera över en fråga innan du måste leverera ett svar? Gillar du att jobba fokuserat på egen hand? Då har du förmodligen en introvert personlighet.

– Vi introverta gillar när det händer lagom mycket. Ett monotont och stillasittande jobb kan kännas spännande och inspirerande för en introvert, förklarar Linus Jonkman som har skrivit boken ”Introvert – den tysta revolutionen”.

Ofta problem

Om man är introvert och arbetssökande står man ofta inför ett problem på dagens arbetsmarknad. I alla fall om man granskar vilka egenskaper som efterfrågas i många jobbannonser. Då är drömmedarbetaren en social, utåtriktad, flexibel och driven lagspelare som älskar att prata på möten och gärna står i centrum.

Författaren Linus Jonkman ger råd till introverta.

Linus Jonkman, författare

– Jag skulle inte råda någon att bara säga ”Jag är introvert” under en anställningsintervju. Det eftersom det finns så många fördomar om introverta. Många tror att man då anställer en tyst asocial person som sitter i ett hörn, men inget kunde ju vara mer fel, säger Linus Jonkman.  

Vad man kan göra istället är att sätta ord på sin personlighet och lyfta fram sina styrkor i form av konkreta exempel.

– Säg istället: ”Jag har en analytisk läggning och är väldigt duktig på idé- och konceptarbete. Jag gillar att jobba fokuserat, att gå in i min bubbla och ser till att slutföra projekt. Jag kanske inte pratar mest under ett möte men bidrar gärna med bra svar vid mötets slut”, säger Linus Jonkman.

Då dömer man sig själv

Han varnar introverta för att utge sig att vara extroverta med allt vad det innebär på en jobbintervju.

– Då har du dömt dig själv till att vara en person som du egentligen inte är. Det blir en tvångströja som är svår att ta sig ur, säger han.

Linus Jonkman berättar att han själv har fått jobb på båda sätten. Både genom att öppet berätta att han är introvert och att låtsas vara extrovert.

– Det som jag kan konstatera är att jag mår otroligt mycket bättre när jag kan vara mitt privata jag på jobbet. Då slipper jag låtsas vara någon annan mellan 9 – 17, säger han.

Alla använder samma mall 

Frågan är varför Sveriges arbetsgivare har ett så stort behov av att rekrytera extroverta personligheter?

– Det handlar nog mycket om lathet. Hela platsbranschen är tråkigare än naturella riskakor. Alla gör likadant och använder samma gamla mall. Sedan spelar det ingen roll om personen ska jobba på Ikeas kundtjänst eller om jobbet går ut på att analysera stora mängder data på SCB, säger Linus Jonkman.

Han menar att företagen borde fatta att de gör en dålig rekrytering om de anställer en extrovert person till en tjänst som är väldigt lugn och stillasittande. ­

– Det kommer inte dröja länge förrän den personen söker sig bort till något annat – men tjänsten kanske hade varit perfekt för en introvert person, säger Linus Jonkman.

Så söker du jobb som introvert

Är du introvert? Testa dig själv

Läs fler artiklar från Platsjournalen


Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen som e-tidning.

Jobbtips i mobilen?

Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev direkt till din mejl.


Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev.
Namn
E-postadress