22 juni 2017

Tre rekryteringsmässor för dig som vill säsongsjobba i fjällen

Arbetsförmedlingen arrangerar tre rekryteringsmässor för dig som vill jobba i fjällen i vinter. Fjällmässorna hålls i Stockholm, Mora och Åre. Du kan få hjälp med resan om du bor långt från de orterna.

På fjällmässorna finns många arbetsgivare som söker personal inför vintersäsongen. Det är både stora och små hotell, skidanläggningar, restauranger, stuguthyrare, taxiföretag och många fler som behöver rekrytera.


Ort och datum för fjällmässorna

Stockholm 28 augusti klockan 12–15 på Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3

Mora 30 augusti klockan 10–15 i Moraparken

Åre 31 augusti klockan 12–15 på Holiday Club


Hjälp med resan till fjällmässan

Om du bor långt från Stockholm, Mora och Åre och vill besöka någon av mässorna kan du ha rätt till ett resebidrag. För att få bidrag till en resa behöver du vara inskriven vid Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen kommer även att ordna med bussresa till fjällmässorna från vissa orter. Du behöver meddela din arbetsförmedlare om du är intresserad av en plats i bussen. Du får mer information av din arbetsförmedlare, din närmaste arbetsförmedling eller i faktabladet om resebidrag.

Faktablad om resebidrag


Lyssna på poddar och läs om hur det är att jobba i fjällen

Emma Rossander och Amanda Teilus är fjälljobbare och här kan du höra dem berätta om varför det är så roligt.

Lyssna på podden Jobba i fjällen

Det är dags att börja söka fjälljobb i vinter! Arbetsförmedlaren Reine som jobbar i norra Dalarna berättar allt om vilka jobb som finns att söka, fjälljobbsmässor och säljer förstås in den härliga livsstil som ett jobb i fjällen innebär.

Lyssna på podden Dags att söka fjälljobb - så blir jobbet ditt!

I nyhetsbrevet Platsjournalen tipsar Arbetsförmedlingens Catharina Utanskog hur du maximerar dina chanser att få ett säsongsjobb.

Så säkrar du säsongsjobbet till vintern

Catharina Utanskog från Arbetsförmedlingen berättar om varför säsongsjobb i fjällen kan vara till stor nytta i karriären.

Fjälljobbet - en värdefull erfarenhet

Tillägsinformation