19 maj 2017

22-åriga Kevin sommarjobbar som vd

Kevin Ewerlöf "sommar-vd" och Jacob Lundberg vd Adecco.

Kevin Ewerlöf "sommar-vd" och Jacob Lundberg vd Adecco. Foto:Adecco

Ett sommarjobb som vd med 100 000 kronor i månadslön, vem skulle inte vilja ha det? För Kevin Ewerlöf blev det verklighet när han vann företaget Adeccos tävling. Platsjournalen ringde upp honom för att ställa några frågor. 

Grattis till ett riktigt drömsommarjobb. Hur känns det?

– Väldigt roligt, har inte hunnit landa riktigt i det än. Det är en jättestor utmaning och kommer ge mig många värdefulla erfarenheter.

Vad sysslar du med annars?

– Jag pluggar tredje terminen på juristlinjen på Örebro universitet. Studierna tar i stort sett all min vakna tid. Jag hinner inte så mycket mer än det och träna på gymmet.

Hur dök den här chansen upp?

– Det var en ren slump. Jag såg en annons om Addecos tävling på Facebook och tänkte att jag måste testa.

Hur gick uttagningen till?

– De var väldigt omfattande! Mängder av frågor att svara på, intervjuer, ledarskaps- och personlighetester, problemlösning och rollspel. Det var 6 000 som sökte och i finalomgången var vi bara fyra stycken kvar. Då fick vi alla hålla varsitt föredrag inför publik.

Vad kommer du att göra som vd?

– Det vet jag i ärlighetens namn inte så mycket om just nu. Men jag kommer att få en bra introduktion av Adecco. I juni ska jag åka runt till deras kontor i Sverige för att se och lära. När jag väl börjar är tanken att jag ska ha ungefär samma arbetsuppgifter som den ordinarie vd:n.

Din bakgrund har gjort dig trygg säger du, hur då?

– Jag var elithockeyspelare som junior i Frölunda men fick sluta för att min rygg gick sönder. Det var en tung period, men jag kom fram till att jag hade ett val. Jag kan välja att vakna med ett leende på läpparna varje morgon eller välja att vakna och känna att jag har ont. Jag har lärt mig att man har många val och att man kan påverka mycket själv med sin inställning.

Hur är en bra ledare enligt dig?

– Ett kort svar på en stor fråga är att det är en person som ser helheten men är noga med individen. När jag ser till mig själv så är en drivkraft att få alla mina medmänniskor att möta sina utmaningar. Jag har viss ledarerfarenhet eftersom jag var hockeytränare efter det att jag själv slutade spela.

Vad är dina yrkesplaner?

– Jag inga konkreta yrkesplaner. Jag följer helt enkelt med dit livet tar mig. Så har det varit med min hockeykarriär och även med vd-sommarjobbet. Mycket har varit slump. Därför är juristlinjen bra eftersom det är en så bred utbildning.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev


Jobbtips i mejlen? Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration


Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration