12 maj 2017

Så når du ditt drömjobb

Har du ett drömjobb som känns ouppnåeligt? Ta då chansen att delta i Arbetsförmedlingens webbinar ”Vägen till drömjobbet”.
– Vi kommer att ge konkreta tips på hur du når drömjobbet genom att ta ett steg i taget, säger Towe von Bahr från Arbetsförmedlingen.

Vad är ett drömjobb egentligen?

– Jag skulle säga att det är ett jobb som ger mål och mening med tillvaron. Ett jobb som man trivs med, som gör en glad och som är kul att gå till varje dag.

Så hur gör man för att nå sitt drömjobb?

– Det handlar om sätta upp delmål och ett slutmål. Att definiera var du är nu, att bestämma dig för att du ska därifrån och ta sikte på vart du ska. Ett delmål kan till exempel vara att få ett jobb som du sedan kan hoppa vidare från. För det är alltid enklare att få ett nytt jobb om du har ett befintligt jobb. Det blir ett steg i rätt riktning för att till slut nå drömjobbet.

Towe von Bahr, Af

Vem tycker du ska delta på webbinariet?

– Jag hoppas att alla arbetssökande som upplever att de sitter fast men som vill komma vidare ska ge det här en chans. För det går! Vi lämnar allt som heter handlingsplaner, a-kassa och annat som känns tungt och jobbigt bakom oss. Det här är en peppande aktivitet där vi kommer att gå igenom mental inställning, målfokusering och ge konkreta tips på hur du når drömjobbet genom att ta ett steg i taget.

Vilket är det vanligaste hindret på vägen mot drömjobbet?

Att mötas av alla ”Tack, men nej tack”. Det gäller att lära sig att hantera den besvikelsen. Och det är inte lätt, men jag vill ändå uppmana alla arbetssökande att lita på processen. Att fortsätta söka jobb. För jag vet att det funkar.

Vad vill du säga till de som har gett upp?

– Du är inte ensam. Det är okej att deppa ihop, men det är inte okej att stanna där. Att vara aktivt arbetssökande är bland det tuffaste jobb som man kan ha. Du har omvärlden som kritiserar och ifrågasätter dig. Men låt dem inte lyckas med att göra dig till ett offer. För du är faktiskt inte arbetslös utan aktivt arbetssökande. Det är en väldig skillnad. Och även om tiden som arbetssökande är extremt tuff så öppnar det samtidigt upp för möjligheten att utvecklas och tänka nytt.

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Kolla in Arbetsförmedlingens webbinarier

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev


Jobbtips i mejlen? Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration