14 april 2017

Jobbintervjuer med VR-teknik i nytt grepp

Här pågår en jobbintervju. Foto: Arbetsförmedlingen

VR-tekniken, virtual reality, utvecklas snabbt just nu och får allt fler användningsområden.  I Kungsbacka har Arbetsförmedlingen för första gången genomfört virtuella anställningsintervjuer.
– Väldigt lyckat, de arbetssökande var mycket positiva, säger Theo Andersson, arbetsförmedlare.

VR är antagligen ett av de mest hajpade teknikfenomenen just nu. Det kan enklast beskrivas som en datorgenererad verklighet som får användaren att känna som om hen befinner sig i en parallell värld, oftast genom att bära ett headset med skärm som gör att man ser allt runt omkring sig. Tekniken används bland annat för spel, utbildning konst och design – och nu också inom rekrytering.

Virtuella intervjuer

I Kungsbacka har Arbetsförmedlingen precis tagit steget in i den virtuella världen och erbjudit en lokal arbetsgivare på orten intervjua arbetssökande med VR-teknik.

Theo Andersson

– Ett upplevelsecenter öppnade här i höstas som erbjuder spel i virtual reality-miljö. När vi fick veta att de behövde anställa personal föreslog vi att rekryteringen skulle ske i en virtuell miljö, säger Theo Andersson, arbetsförmedlare som tillsammans med kollegan Maziar Mirtalebi är initiativtagare till den virtuella rekryteringen.

Arbetsgivarna nappade på förslaget, lånade ut VR-kameror och övrig utrustning och förra veckan genomfördes rekryteringen. De arbetssökande intervjuades på distans via VR-glasögon i Arbets-förmedlingens lokaler medan arbetsgivarna var på plats i sin butik.

– Arbetssökande och arbetsgivarna möttes som ”avatarer” i ett virtuellt rum med konferensbord och lounge. Efter intervjun fick de arbetssökande fysiskt komma till butiken och lämna över sitt cv.

Fler arbetsgivare vill testa

Såväl Theo Andersson och hans kollegor på Arbetsförmedlingen som företrädarna för upplevelsecentret är mycket nöjda med rekryteringen. Arbetsgivaren fick ett bra urval av kandidater att välja mellan till de lediga tjänsterna och arrangemanget har gett mersmak. Det har redan hört av sig tre nya arbetsgivare som vill testa att rekrytera virtuellt. 

Jobbsökar-avatar

– VR-tekniken innebär så många möjligheter, inte minst när de gäller yrkesinformation till unga. Vi skulle kunna erbjuda dem att prova på olika yrken virtuellt, säger han.

Theo Andersson uppmärksammar också att VR-tekniken också borde passa personer med sociala fobier som annars har svårt för intervjusituationer.  

– En annan fördel är att rekrytering med hjälp av VR-teknik försvårar diskriminering när det gäller exempelvis kön eller etnisk bakgrund eftersom du är en konstgjord karaktär i den virtuella miljön, säger Theo Andersson.

TEXT: PATRIK HED

Tips för din jobbintervju

Läs fler artiklar från Platsjournalen

VR-teknik, så fungerar det:

  • 2016 utsågs VR-glasögon till årets julklapp. Men vad är egentligen VR? Hur fungerar det och vad behöver du för att använda det?
  • Förkortningen VR står för virtual reality, vilket översätts ganska exakt till virtuell verklighet på svenska.
  • Ett VR-headset, eller VR-glasögon som det också kallas, är kortfattat just en typ av glasögonliknande anordning du spänner fast framför dina ögon. Inuti VR-glasögonen finns en skärm som visar en digital miljö, till exempel en spelvärld.

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration