7 april 2017

Så fixar du första jobbet utan meriter

Saknar du arbetslivserfarenhet och utbildning? Ge inte upp hoppet om ett jobb! När småföretagare rekryterar rankas egenskaper som rätt attityd, ansvarstagande och självgående ofta högre än formella meriter.

Att söka jobb utan formella meriter som en avslutad gymnasieutbildning eller dokumenterad arbetslivserfarenhet kan kännas tröstlöst. Men en undersökning från organisationen Företagarna är välkommen läsning för dig som är på väg att ge upp.

– Vår rapport ger en väldigt bra inblick i hur småföretagare tänker när de rekryterar. Och den visar verkligen att utbildning inte är allt, säger Hanna Cederqvist, projektledare på Företagarna.

Hanna Cederqvist, Företagarna

Hanna Cederqvist

Viktigast med rätt egenskaper

När småföretagare själva får lista vilka kompetenser som är viktigast hos en person som de ska anställa är det egenskaperna rätt attityd, ansvarstagande och självgående som kommer högst upp på önskelistan.

– Ofta är det dessa tre egenskaper som avgör om det blir en rekrytering eller inte, säger Hanna Cederqvist.

Med tanke på att fyra av fem nya jobb i Sverige skapas av små och medelstora företag finns det alltså gott om jobb att söka. Men hur vet man vad småföretagarna menar med dessa tre nyckelegenskaper?

– Innebörden av orden är såklart subjektiv, men generellt handlar det om hyfsat grundläggande saker. Som att visa att man klarar av att passa tider. Att man gillar att ta ansvar, är självgående och tar initiativ utifrån den roll och de uppgifter man har blivit tilldelad. Att man visar att man är intresserad och vill lära sig, säger Hanna Cederqvist.

Jobben finns hos småföretagarna

Förtagarnas rapport visar att hälften av alla småföretagare som behöver anställa misslyckas eftersom de inte hittar en person med rätt kompetens. Men många som lyckas med sin rekrytering gör det som ett resultat av en spontanansökan.

– För arbetssökande skulle det verkligen löna sig att knacka dörr hos småföretagare och visa att man är intresserad av att jobba hos just dem, säger Hanna Cederqvist.

Oftast saknar småföretagare en hr-avdelning. Därför är tipset att direkt ta kontakt med företagets vd eftersom det oftast är hen som sköter rekryteringarna. Kom väl förberedd med ett skräddarsytt cv. Även om det sedan känns nervöst att ringa eller knacka på är det oftast värt det.

– Som småföretagare investerar man otroligt mycket tid och energi i sitt företag och är väldigt stolt över det som man åstadkommit. Om det då kommer någon som är intresserad och visar att man vill jobba hos just dem är det många som blir både glada och smickrade över uppmärksamheten, säger Hanna Cederqvist.

Undvik att bli en i mängden

När du väl tagit kontakt har du en rejäl fördel av att inte vara en i mängden.

– Jag tror att det är en miss som många arbetssökande gör, att man främst riktar in sig på stora och välkända namn som H&M och Ica när man söker jobb. Då bli man en av 450 sökande istället för att kanske vara en av tre som söker jobbet, säger Hanna Cederqvist.

TEXT: DANIEL SIKSJÖ

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Fler tips om hur du söker jobb

Läs förtagarnas rapport "Det är attityden, dumbom!"

Mer information


Företagarnas rapport visar att självgående och ansvarstagande personer med rätt attityd är mest eftertraktade när småföretagare ska rekrytera.
Men vad menar de med dessa ord?

Rätt attityd
Som arbetssökande gäller det att förmedla att man skulle passa in på företaget. Att man verkligen vill jobba hos just dem, att man delar deras värderingar och vill hjälpa företaget att nå sitt mål. Läs på om företaget på deras hemsida innan du söker jobbet.

Självgående
Småföretagare har ofta väldigt mycket att göra. När de rekryterar söker de därför med ljus och lykta efter personer som är självgående. Du ökar chansen att få jobbet genom att ge konkreta exempel som visar att du har lätt för att lära dig och ta till dig nya arbetsuppgifter.

Ansvarstagande
Det gäller att visa att man är en person som gillar att ta ansvar, både för sig själv och sina arbetsuppgifter men också för sitt jobb. Det kan också handla om en så enkel sak som att visa att man är en person som man kan lita på och som kan passa tider.

Källa: Företagarna

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration