10 mars 2017

Få koll på om nya jobbet är hbtq-vänligt

Är du hbtq och i jobbsökarfasen? Eller är bara intresserad att hitta inkluderande arbetsplatser. Här är experternas tips

Hur vet du om din framtida arbetsplats är hbtq-vänlig och jobbar aktivt med mångfald? Det finns faktiskt ett gäng verktyg att använda sig av, enligt Emelie Jönsson som är utbildningsutvecklare på RFSL och lär ut hbtq i arbetslivet.

Signaler som vittnar om att en arbetsplats jobbar aktivt med normkritiskt tänkande kan vara att det finns en mångfald bland bilder och att man använder sig av ett inkluderande språk på sin hemsida. Att företaget omskrivits positivt i media, har deltagit på olika evenemang som Pride och att det finns en regnbågsflagga någon stans är andra tecken.

Organiserat arbete

– Titta efter hur företaget har organiserat sitt arbete med hbtq-frågor. Behöver man uppge kön i ansökningsfasen? Har medarbetarna gått någon utbildning i likabehandling, eller finns det en jämlikhetsgrupp? Ett bra tips är också att titta hos DO om det finns något diskrimineringsfall, säger Emelie Jönsson.

Och snart kan det finnas ytterligare ett verktyg för jobbsökande att leta upp inkluderande arbetsplatser, enligt Tobias Holfelt, vd på analysföretaget MB Market Makers.

Tillsammans med internetbanken Nordnet och plattformen SGLCC ska de undersöka de största börsnoterade företagen i Norden som ska få svara på hur de jobbar med hbtq-frågor.

– Sådana här undersökningar finns redan i många andra länder, den kändaste är troligen HRC, Hu-man Rights Campaign i USA, säger han.

Hur göra i rekryteringsprocessen

En vanlig fundering är om man ska berätta om sin läggning eller partner i rekryteringsprocessen. Här finns inget enkelt svar, anser Emelie Jönsson.

– Det handlar om hur trygg en känner sig med arbetsgivaren. En kan dock fundera på om en verkligen vill arbeta på en arbetsplats där en inte känner att en kan vara öppen om sin partner eller familjesituation.

Och det skiljer sig från bransch till bransch hur aktivt man jobbar med hbtq-frågor. Inom yrken där det traditionellt finns mycket maskulinitetsnormer och hierarkier är det generellt svårare att prata om inkludering och normkritiskt tänkande, menar hon.

Tobias Holfelt håller med.

– Inom industrin har man traditionellt inte lyft dessa frågor alls, utan vill helst jobba med en fråga i taget. Men i takt med att arbetsmarknaden har blivit rörligare så ställer många numera högre krav på arbetsgivare. Och här är vissa branscher mer öppna än andra.

– Den amerikanska IT-industrin med företag som Google och IBM är generellt duktiga på hbtq-frågor då man tidigt har sett dem ur ett marknadsperspektiv, säger Tobias Holfelt.

TEXT: TINA HARR

Läs fler artiklar från Platsjournalen

De är hbtq-vänligaste arbetsplatsrna

2016 – Nordic Choice Hotels

2015 – Sensus Västra Sverige

2014 – Ving

2013 – Sodexo

2012 – Systembolaget, Västerlånggatan Uddevalla

2011 – AkzoNobel Surface Chemistry, Stenungssund

  • Syftet med Unionens hbtq-pris är att lyfta goda exempel och inspirera fler arbetsplatser att arbeta med hbtq-rättighetsfrågor.
  • Kriterium för att vinna är att arbetsplatsen har kollektivavtal med Unionen. I övrigt baseras bedömningen bland annat på om det finns en handlingsplan för mångfaldsarbetet och om ledningen tydligt tar ställning för allas lika rättigheter och möjligheter.
  • Vinnaren mottar 10 000 kronor och ett diplom.

Källa: Samtliga vinnare av Unionens hbtq-pris

Tillägsinformation

Läs senaste Platsjournalen

Starta prenumeration
på e-tidningen  


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration