3 mars 2017

Bästa sättet att tackla kritiken

Som jobbsökande blir ens förmågor och kunskaper ständigt granskade. Att få höra att de inte räcker för att få jobbet kan kännas som kritik. Platsjournalen pratar med en psykolog om hur du kan hantera jobbig återkoppling på bästa sätt.

– Vi är alla olika när det gäller hur vi tar emot kritik eller feedback. Vissa låter det bara rinna av sig medan andra är känsligare, säger Kristina Gyllensten, psykolog och psykoterapeut på Arbets- och miljömedicin på Sahlgrenska sjukhuset.

Den som ska söka jobb måste vara beredd på att olika personer som han eller hon kommer i kontakt med har åsikter om en. Ens personliga förmågor och kunskaper blir granskade och ibland kanske också ifrågasatta av chefer och rekryterare. Från deras sida handlar det inte om att hitta fel och brister utan om att ta reda på om du är rätt person för jobbet.

Kristina Gyllensten

– Alla är inte helt bekväma med att bli bedömda och i en intervjusituation blir de allra flesta nervösa. Men trots det är det alltid en god idé att fråga om feedback i de här situationerna. Det är ett väldigt bra sätt att lära sig på, säger Kristina Gyllensten.

Så även om det känns nervöst, passa på att fråga vad rekryteraren tyckte att du gjorde bra eller mindre bra. Det kommer att hjälpa dig nästa gång du söker jobb. Tyvärr är inte alla rekryterare eller chefer bra på att ge konstruktiv återkoppling till dig som jobbsökare. För det finns trots allt en skillnad mellan bra och dålig återkoppling.

Bra feedback tar upp sådant som personen har gjort, och ger exempel på vad som kunde ha gjorts bättre. Dålig återkoppling är när den handlar om hur någon är som person.

– Tycker du inte om det du får höra, är det bra att minnas att det trots allt bara är en persons åsikt. Det är lika viktigt att själv analysera vad du tycker gick bra och vad som går att göra bättre nästa gång. Fråga dig själv vad du kan ta till dig av vad den andra personen sa under återkopplingen. Det övriga är detokej att släppa, säger Kristina Gyllensten.

Vi väljer alltså själva vad vi vill ta till oss. Men med tiden kanske det går att se ett mönster i återkopplingen från andra. Om man hela tiden faller bort på grund av en och samma orsak, då finns det anledning att ta sig en funderare.

Det kan vara så att du söker fel sorts jobb. Kanske söker du jobb som du inte kan få? Det kan vara så det krävs mer utbildning eller längre erfarenhet. Sådant är också viktigt att fundera över.

Att inte få ett jobb kan kännas som kritik mot den egna personen, men det behöver inte vara det. Det kan helt enkelt vara så att någon annan sökte som hade mer utbildning eller bättre meriter än dig. Faktorer som ligger helt utanför din kontroll kan ligga bakom. Men oavsett om hur känslig man är som person är det psykiskt påfrestande för alla att söka många jobb. Det är tufft att vara arbetssökande.

– Om det påverkar en så att man mår psykiskt dåligt finns det hjälp att söka på vårdcentralen, där ska det finnas psykologer. Men det kan också hjälpa att prata med en klok person man har i sitt nätverk. Gärna någon som kanske också varit i samma situation.

TEXT: TERES HALLMAN

Läs fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Starta prenumeration
på e-tidningen  


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration