24 februari 2017

Thomas vågade bli ung chef

Svenska ungdomar ratar chefsjobben inom näringslivet, men Thomas Hansen gick mot strömmen och blev personalansvarig på JMW Kommunikation. I dag leder han medarbetare som är betydligt äldre och mer erfarna än honom själv.

Det är full fart i lokalerna där 27 medarbetare jobbar med PR-uppdrag för kunder som Coca-Cola, OLW och Microsoft. Mitt i smeten sitter Thomas Hansen som trots sin låga ålder redan är lite av en veteran i branschen.

– Jag har jobbat här i åtta år och trivs bättre än någonsin, säger han och tillägger att han redan som ung bestämde sig för att göra karriär i mediebranschen.

Ett stort förtroende

Efter en kommunikationsutbildning på Mittuniversitetet och ett kortare mellanspel i Australien fick han jobb på JMW Kommunikation i centrala Stockholm där han blev en av byråns yngsta medarbetare. När han efter fyra år fick erbjudande om att bli personalansvarig var det med blandade känslor han tackade ja till uppdraget.

– Det kändes fantastiskt att få ett så stort förtroende. Jag hade ingen tidigare ledarerfarenhet annat än från idrottsvärlden, och här öppnades plötsligt en möjlighet att prova på en ledande befattning i en professionell miljö. Men samtidigt innebar den nya rollen att jag skulle leda kollegor som inte bara jobbat här längre än jag. De hade dessutom sysslat med de här arbetsuppgifterna sedan jag var barn.

Nu är han inne på sitt femte år som chef och han konstaterar att han lärt sig en hel under de åren. Den kanske viktigaste erfarenheten är vikten av att nalkas arbetsuppgifterna med ett stort mått av ödmjukhet och lyhördhet. Att peka med hela handen och förvänta sig att den ledarstilen ska fungera på en arbetsplats som präglas av kreativitet och frihet under eget ansvar är inte någon bra strategi.

– Jag är inte rädd för att gå till en äldre kollega och be om hjälp för att lösa vissa uppgifter, och det är något som brukar uppskattas. Det är en väldigt stor skillnad att leda nyanställda personer och medarbetare som varit här länge. Samtidigt är det berikande med en spridning i åldrar och bakgrund eftersom vi kan dra nytta av varandras kunnande. Vi brukar likna oss vid en stor och bullrig italiensk familj eftersom den yngste medarbetaren är 25 och den äldste 64, säger han.

Utbredd skepsis bland yngre

I tidigare undersökningar har bland annat Ledarna konstaterat att svenska ungdomar ofta tackar nej till chefsuppdrag och istället nöjer sig med en expertroll, vilket gör att medelåldern i de ledande befattningarna sakta men säkert ökar.

Bristen på personer som vill ta chefsjobb kan på sikt skapa såväl arbetsmiljöproblem på enskilda företag som hota Sveriges konkurrenskraft på den internationella marknaden.Thomas Hansen känner igen tongångarna och han håller med om att det finns en väldigt utbredd skepsis bland yngre när det gäller att göra en framtida karriär som chef.

– Jag är ofta ute och föreläser för studenter, och det är tydligt att många tycker att en chefstitel är en slags statussymbol från det gamla industrisamhällets dagar som de inte är det minsta intresserade av. En orsak till det svala intresset kan vara att det finns en förlegad bild av chefer som allvarliga medelålders män i kostym som jobbar i stort sett dygnet runt.

– Många ungdomar tror att om de tackar ja till ett chefsjobb måste de offra en stor del av sin fritid och umgänget med familj och vänner för att hinna med sina arbetsuppgifter. Men det är inget som jag upplevt, snarare tvärtom. Som chef har du snarare bättre möjligheter till att styra över din egen tid.

Viktigt vara ödmjuk

Thomas Hansen menar att den kanske viktigaste ledaregenskapen är att man som person är ödmjuk, öppen och nyfiken, speciellt om man ska leda personer i olika åldrar och som har vitt skilda bakgrunder och förväntningar på sina arbetsuppgifter och den roll de förväntas spela på arbetsplatsen.

– Och som jag sa innan, underskatta inte vikten av att ha ett bollplank i form av en slags chefskompis som förstår dina arbetsuppgifter och de utmaningar som du ställs inför. Det är oerhört värdefullt att kunna stöta och blöta olika frågor med en annan person som också har en ledande befattning och därmed också en insikt i det speciella med att vara chef på just din arbetsplats. En mentor kan även lotsa dig vidare i karriären och se de möjligheter och hinder som hela tiden dyker upp.

TEXT: PETER FREDRIKSSON
FOTO: LINA SIKSJÖ

Fler artiklar från Platsjournalen

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Starta prenumeration
på e-tidningen  


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration