3 februari 2017

Magnus Samuelsson: Så uppnår du din jobbdröm

Här berättar entreprenören, skådespelaren och tidigare innehavaren av titeln "Världens starkaste man", Magnus Samuelsson om sin karriär.

Vilket var ditt första jobb?

– Mina föräldrar är lantbrukare och jag visste nog tidigt att det var det som jag skulle göra. Vi har alltid jobbat hårt tillsammans. Yrket är mer komplext än vad många tror med allt från planering och kontorsarbete till djurhållning på schemat. Uppväxten har format mig till en mångsysslare, en arbetsnarkoman som aldrig riktigt är ledig.

Hur kom du in på Starkaste man-tävlingar?

– Jag jobbade på gården men höll samtidigt på med styrketräning. På skoj deltog jag i Sveriges starkaste man. Då fick jag ett erbjudande om att tävla internationellt och vid första tävlingen kom jag till final. Då var jag 25 år. Två år senare stod jag på pallen.

Och då bytte du inriktning?

– Ja. Det blev ohållbart att både jobba på gården, träna professionellt och resa ut i världen var tredje vecka för att tävla i en sport som då hade 200 miljoner tittare världen över. När jag insåg att jag kunde syssla med det på heltid så skapade jag ett livsmönster som bara fokuserade på det.

Hur mycket tränade du som mest?

– Som aktiv lever du med träningen dygnet runt – även när du inte är på gymmet. Men som mest var det väl två pass om dagen, totalt 5 timmar varje dag.

Vad har världsmästartiteln inneburit för dig?

– Mina framgångar har fungerat som en dörröppnare. Utan proffskarriären hade livet sett helt annorlunda ut.

Så vad gör du i dag?

– Jag driver ett äventyrs- och konferenscenter tillsammans med min fru och min bror. Sedan får jag en del skådespelaruppdrag och lägger allt mer tid på media och marknadsföring och jag gör en del inspirationsföreläsningar.

Vilken är den röda tråden i din karriär?

– Styrketräningen. Och att jag alltid har följt mitt hjärta. Mitt motto har varit att bara syssla med det som jag brinner för och jobba med dem som jag har förtroende för.

Något tips till den som vill satsa på ett ouppnåeligt drömjobb?

– Om du har ett konkret mål, ta reda på vad du behöver förändra för att nå dit du vill. Erkänn för dig själv vad du är dålig på och jobba för att förbättra de egenskaperna.

TEXT:DANIEL SIKSJÖ

Klicka här om du vill läsa fler artiklar i Platsjournalen

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Starta prenumeration
på e-tidningen  


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration