3 februari 2017

Klara rekryteringstestet på bästa sätt

Många jobbannonser består idag av formulär och tester som ska fyllas i på nätet. Men vad ska du skriva i fälten och hur kommer du förbi dem till intervju? Vi ger tipsen!

För att söka många av de jobb som läggs ut idag behöver jobbsökaren fylla i ett första formulär på nätet. Ofta är det bara några frågor med ja eller nej-svar. Ibland är det en fråga om ålder eller om den sökande har körkort.

Frågorna är kopplade till krav som arbetsgivaren ställer för att kunna utföra jobbet. Den som inte uppfyller kraven kommer inte vidare i ansökningsprocessen.

Det förekommer också textformulär där den sökande ska fylla i några meningar om sig själv och varför just hon eller han passar för jobbet. Johan Åkesson, karriärcoach och författare, tipsar om att vara noga med att läsa jobbannonsen.

‑ Se vilka kompetenser som arbetsgivaren vill ha och skriv vilka du har av dem. Du har säkert fler, men fokusera på dem som efterfrågas. Det är också bra att skriva vilka erfarenheter du har av att använda just de kompetenserna. Har du jobbat som säljare och alltså har den kompetensen fyll då på med vilken typ av försäljning, hur länge eller vilken bransch, säger Johan Åkesson.

Han märker att många jobbsökare vill informera om allt man kan och har jobbat med. Men arbetsgivaren är mer intresserad av om du uppfyller just deras behov. Ett sätt att förstå vilka de har är att ta reda på så mycket du kan om arbetsuppgifterna som ingår i jobbet och hur vardagen ser ut på den arbetsplatsen. Det gör det lättare att lyfta fram rätt saker.

‑ Känner du någon som jobbar med samma saker kan du fråga dem. Men du behöver inte ett stort kontaktnät för att ta reda på sådant. Arbetsförmedlingen har mycket information om olika yrken, säger Johan Åkesson.

En annan typ av formulär som rekryterare använder sig av är tester som mejlas till dig när du har gjort din ansökan på nätet. Oftast gör du dem hemma online. De mäter de personliga egenskaper som arbetsgivaren anser är betydelsefulla för jobbet.

Amanda Johansson är legitimerad psykolog och jobbar på ett företag som tar fram tester och formulär som företag och organisationer kan använda vid rekrytering. Hon berättar att det förr mest var till högre chefstjänster som testerna användes, men idag blir de vanligare vid alla typer av tjänster.

‑ Forskning visar att ger en objektivare och därför rättvisare bedömning av de sökande. I stället för att rekryterarens magkänsla styr vem som går vidare är det nu den enskildes personliga egenskapersom styr. Det gör att fler som inte har tidigare erfarenhet får chansen, säger Amanda Johansson.

Formulär och tester i all ära men de kan de kännas opersonliga. Till den som har fyllt i olika formulär och tester men inte kommer vidare, ger karriärcoachen och författaren Eleonor Sjunnevik tipset att ta en personlig kontakt.

‑ Det finns inget som hindrar att du lyfter luren och ringer upp. Uppfyller du inte alla kriterier så säg det och berätta vad du kan i stället. Det arbetsgivaren vill se är din inställning.

TEXT: TERES HALLMAN

Läs fler artiklar från Platsjournalen


Tänk på det här när du fyller i ansökningar på nätet

  • Fyll i alla fälten ordentligt.
  • Kolla språket.
  • Ge så mycket information som möjligt.
  • Det handlar om att skapa nyfikenhet kring dig som person

Tillägsinformation

Bild av Platsjournalen nummer 6 2017

Läs senaste Platsjournalen

Starta prenumeration
på e-tidningen  


Fyll i ditt namn och din e-post och få Platsjournalens nyhetsbrev med e-tidningen direkt till din mejl.

Namn
E-postadress

Starta kostnadsfri tidningsprenumeration
  

Fyll i ditt namn och adress och få tidningen Platsjournalen hem till din brevlåda varje måndag.

Starta prenumeration