13 januari 2017

Platsjournalen - nyhetsbrevet som vänder sig till dig som söker jobb

I Platsjournalens nyhetsbrev hittar tips och råd till nya vägval i arbetslivet.
Du får också inspiration och idéer som kan hjälpa dig vidare i jakten på ett nytt jobb.

Platsjournalens nyhetsbrev är till för Arbetsförmedlingens kunder, det vill säga alla som söker nytt jobb eller funderar på vad de vill bli och behöver inspiration om jobb och yrken. Nyhetsbrevet ska vara inspirerande, nyttigt, modernt, coachande och trovärdigt.

Om du vill prenumerera på Platsjournalens nyhetsbrev skapar du enkelt en digital prenumeration här genom att fylla i ditt namn och din e-postadress.

Namn
E-postadress

Kuriosa om Platsjournalen

  • Platsjournalens anor går 100 år bakåt i tiden. Sveriges första arbetsförmedling i Helsingborg öppnade 1902 och knappt tio år senare lades grunden till dagens Platsjournalen, då riksvakanslistan skapades.
  • På 1930-talet lästes riksva­kanslistan upp i radio på torsdagar. De som inte hade tillgång till en egen radio kunde då få låna en på Arbets­förmedlingen.
  • På 1970-talet läste kändisar som Stig Järrel upp platsannonserna i radio och på 1960-talet läste även arbetsförmedlare med den talande titeln ”Fröken Plats” upp lokala vikariat i telefon.
  • 1964 kom den första tidningen med namnet Platsjournalen ut. Den har sedan bytt utseende och form flera gånger.
  • 2017 upphör utgivningen av Platsjournalen som papperstidning och övergår istället till att bli Platsjournalens nyhetsbrev.


Tillägsinformation