4 januari 2017

Dämpa osäkerheten och lyft fram dina styrkor

Är du rädd att bli avslöjad med hur lite du kan på jobbintervjun? Då kanske du lider av bluffsyndromet. I så fall är det dags att trycka ner osäkerheten och bli medveten om dina styrkor.

Två personer i ett samtal

Om du i hemlighet känner dig som en bluff, eller är rädd för att avslöjas som en sådan, är du garanterat inte ensam. Det är väldigt många av oss som funderar över om vi egentligen är så kompetenta som vi borde vara.

I en undersökning bland chefer sa så många som hälften att de kämpade med de här känslorna. Psykologen Lotta Scholander på Kognitiv konsult, träffar många klienter som lider av detta som ibland beskrivs som "bluffsyndromet".

– De här personernas världsbild är att de ser andra som perfekta medan de själva har en massa brister. Det är en tankefälla som inte är sann och som de behöver lära sig att ifrågasätta.

De som bär på den här osäkerheten använder sig av två olika strategier för att hantera den. Den ena är att så långt det går undvika att hamna i situationer där de inte tycker sig duga fullt ut. Det kan till exempel vara att låta bli att söka jobb som de inte tror sig klara till hundra procent.

– Det kan kännas skönt med undvikandet men problemet är att personen aldrig kommer att hamna i situationer där de här tankarna utmanas. Han eller hon kommer inte att testa och se att de faktiskt duger. Det kommer på sikt att försämra personens självbild.

Den andra strategin för att hantera bluffsyndromet är att lägga mycket tid på att försöka hålla upp en yta av duktighet. Ingen ska få se ens brister. Problemet är att detta tar mycket energi.

– I grund och botten handlar det om en skam över att inte duga. Men det gäller att ifrågasätta den känslan för sin egen skull. Att prestera lite sämre och se att det faktiskt går bra ändå, att du duger. Det är viktigt. Men den som överpresterar hela tiden lär sig inte det.

Lena Wadenby är rekryteringskonsult på Ps partner, och hon möter personer i intervjuer som är väldigt kompetenta men som tycks ha svårt att se eller förstå det själva.

– De ger inte en rättvisande bild av sig själva och vad de kan. Men ju längre vi pratar under intervjun så kommer mer och mer saker fram som de gjort och uppnått. Fast själva tänkte de inte på att nämna dessa saker.

Till den som känner sig osäker på om de verkligen har något att komma med i en ansökan eller inför en intervju är hennes tips att skriva ner allt som man har gjort i arbetslivet och vilka utbildningar som man har gått.

– Det hjälper dig att tänka efter och faktiskt komma ihåg sådant som det är lätt att glömma bort med tiden. Då får du också med sådant som du själv kanske inte har lagt så stor vikt vid men som visar din bredd och kompetens. Det gör att det också är lättare att få koll på vad du kan och sedan förmedla det under intervjun, säger Lena Wadenby.

Tips

Träna på att berätta vad du kan, vilka utbildningar du har gått och vad du har åstadkommit på dina jobb framför en mobilkamera. Öva på att sträcka på dig och vara avslappnad när du pratar om dina kompetenser.

Tillägsinformation

Mer information

Artikeln är ett utdrag ur Platsjournalen, nummer 52-1.

Läs hela tidningen

Få Platsjournalen i din mejl varje fredag!

Prenumerera på e-tidningen