Arbetsförmedlingen

Nyheter för dig som söker jobb

 • Så vinner du över nervositeten på intervjun
  20 januari 2017
  Blir du så nervös när du går på jobbintervju att det ställer sig i vägen? Psykologerna kallar det ”choking under pressure” när vi blir så angelägna om att lyckas att vi misslyckas. Hjärnan går helt enkelt i baklås av pressen, och så blir vi ännu mer nervösa. Men lyckligtvis går hjärnan att låsa upp igen. Här är 6 tips som hjälper.
 • Hitta rätt jobb med ett personlighetstest
  20 januari 2017
  Har du kört fast i jobbsökarträsket? Då kan ett personlighetstest vara nästa steg. Testet hjälper dig att lära känna dina styrkor och svagheter – och kan vara av stor nytta för att hitta jobbet som passar just din personlighet bäst.
 • Högskoleprovet hjälpte när betygen inte höll
  20 januari 2017
 • Ann varvar kockjobb med rennäring
  20 januari 2017
  Ann Sparrock är en av knappt femtusen renägare i landet. Hon lyckas få ihop familjeekonomin i glesbygden genom att arbeta som kock.
  – Jag är tacksam för att jag har en chef som förstår att jag inte lever ett vanligt liv, säger hon
 • Hitta jobbet direkt på sommarjobbsmässan
  19 januari 2017
  Runt om i landet pågår just nu massor av sommarjobbsmässor. Här kan du som söker sommarjobb träffa arbetsgivare och prata jobb med dem direkt. Ta med ditt cv i flera exemplar och kom till närmaste mässa!
 • Bästa chansen till jobb går via gymnasiet
  17 januari 2017
  Gymnasievalet närmar sig. I februari ska det vara gjort vilket innebär att landets 103 000 niondeklassare har en del att fundera över. Är du en av dem som funderar? Då kan det vara värt att titta lite extra på utbildningarna som nästan garanterar jobb efter studenten.
 • Anna jobbar som lärare - på Teneriffa
  13 januari 2017
  Idrottslektionen är slut, barnen spurtar ned mot havet.
  - Det är en lyx att kunna avsluta gympan med ett dopp, säger Anna Rosengren som undervisar på Teneriffaskolan i Los Cristianos.
 • Så kan du hålla koll på din anställningsform
  13 januari 2017
  Måste jag ha fast jobb för att få låna pengar? Och hur vet jag om arbetsgivaren avsätter pengar till min tjänstepension? Platsjournalen reder ut hur jobb och pension hänger ihop och om din anställning påverkar om du kan få lån på banken.
 • Tipsen som hjälper dig att byta jobb
  13 januari 2017
  Är du sugen på att byta jobb - men vet inte riktigt var du ska börja?
  Här är 8 tips på vägen.
 • Platsjournalen - läsning för arbetssökande
  13 januari 2017
  I tidningen Platsjournalen hittar du platsannonser med alla de senaste lediga jobben, blandat med tips och råd till nya vägval i arbetslivet. Du får också inspiration och idéer om hur du lyckas med att söka jobb.
 • Jag pluggade till och med på julafton
  13 januari 2017
  I Min väg till jobbet berättar Rymd-Carina Persson om jobbet som astronom.
 • Dämpa osäkerheten och lyft fram dina styrkor
  4 januari 2017
  Är du rädd att bli avslöjad med hur lite du kan på jobbintervjun? Då kanske du lider av bluffsyndromet. I så fall är det dags att trycka ner osäkerheten och bli medveten om dina styrkor.
 • Moderna beredskapsjobb i staten
  2 januari 2017
  Har du deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin ett tag och behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden? Eller är du nyanländ? Då kan du få ett jobb på en myndighet samtidigt som din nya arbetsgivare får ekonomisk ersättning. Det kallas för moderna beredskapsjobb i staten.

Tillägsinformation