Nyheter för dig som söker jobb

 • Så hittar du arbetsplatsen som passar dig
  20 april 2018
  Funderar du på vilken arbetsplats som passar dig bäst? Arbetsplatser med tillit och förtroende för organisationen är bäst, menar Maria Grudén vd på Great Place to work.
 • Så ökar du jobbchansen på jobbmässan
  20 april 2018
  Trött på utebliven respons på dina jobbansökningar? Testa att delta på en av Arbetsförmedlingens rekryteringsträffar. Där möter du arbetsgivare som är på jakt efter nya kandidater och är garanterad en snabb intervju.
 • Ny app förenklar aktivitetsrapportering
  20 april 2018
  Arbetsförmedlingen utvecklar hela tiden nya digitala tjänster. Med den nya appen ”Mina sidor” ska det bli enklare att aktivitetsrapportera. Tidigare fanns den bara i Android men nu finns den också för Iphone.
  – Appen gör det lättare att få en tydlig överblick över vad du har gjort och vad som behöver göras, säger Annmari Wohlgemuth, tjänstetvecklare på Arbetsförmedlingen.
 • Nu blir det lättare att aktivitetsrapportera på webben
  18 april 2018
  Aktivitetsrapporteringen har designats om, fått nya funktioner och fungerar nu i alla typer av enheter. Många förbättringar har gjorts, och fler är på väg. Här är en sammanfattning av vad som är nytt.
 • Så söker du jobb med högkänslig personlighet, HSP
  16 april 2018
  Så många som en av fem personer kan ha personlighetsdraget högkänslighet, HSP. Men hur påverkar det jobbsökandet och hur rustar man sig inför en jobbintervju på bästa sätt? Platsjournalen har pratat med Yolanda Hedberg på Sveriges förening för högkänsliga.
 • Prova jobbet som ingenjör med lön
  16 april 2018
  Nu kan du som är under 21 år och gått ut gymnasiet söka till höstens praktikomgång inom Tekniksprånget. Där får du testa livet som ingenjör under fyra månader med lön.
 • Så blir du vinnare på jobbintervjun
  16 april 2018
  Du kan aldrig vara helt säker på vilka frågor du kommer att få på anställningsintervjun. Men det är några frågor som i stort sett alltid dyker upp. Så ett tips är att förbereda svar på dem och öka dina chanser att få jobbet.
 • Bästa unga kockens karriärtips
  6 april 2018
  Branschen skriker efter fler kockar. Är du nyfiken på yrket så har du ett jobb med framtiden för sig. Här ger Henric Herbertsson, vinnare av tävlingen Årets unga kock, några tips på hur du gör karriär i köket.
 • Så bevakar du nya lediga jobb
  6 april 2018
  Just nu finns det 145 000 lediga jobb i Platsbanken. Du vet väl om att du kan bevaka nya lediga jobb som just du tycker är intressanta - och få dem till din mejl. Här får du veta hur du gör i fem enkla steg.

Tillägsinformation