Nyheter för dig som söker jobb

 • Äldre arbetssökande hyr ut sin kompetens 
  19 februari 2018
  På Linkedin finns nätverket AddAge för arbetssökande över 45 år. Nu satsar nätverket på att vid sidan av rekryteringsuppdragen också hjälpa medlemmarna att hyra ut sin egen kompetens.
  Vi bad AddAge´s grundare, Palle Gustafsson, förklara hur det fungerar.
 • Rekord för sommarjobben
  19 februari 2018
  Konkurrensen om arbetskraft är hög i Sverige och det syns även när det gäller sommarjobben. Redan under december och januari anmäldes 47 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen.
  – Är man tidigt ute tidigt och söker brett är chansen att hitta ett sommarjobb stora, säger Johan Eklöf analytiker på Arbetsförmedlingen.
 • Det tar tid att automatisera bort buss- och lastbilsförare
  19 februari 2018
  Självkörande bilar tar jobben från yrkesförarna. Så låter det ofta i analyserna av framtidens arbetsmarknad. Men frågar du branschföreträdare dröjer det innan människor upphör att behövas bakom ratten.
  – Det kommer att ta längre tid än teknikoptimisterna tror, säger Lasse Holm på Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA.
 • Samarbete ska skapa jobbchanser för unga
  19 februari 2018
  Försvarsmaktens grundutbildning ger goda jobbchanser hos Kriminalvården. Här berättar kriminalvårdschef Kjell-Arne Sköldh mer om ett nytt samarbete mellan de två myndigheterna - där ett av målen är att underlätta för ungdomar att få in en fot på arbetsmarknaden.
 • Så agerar du efter jobbintervjun
  12 februari 2018
  Det talas mycket om vad man ska göra innan jobbintervjun och under den. Men det finns också saker att göra efter ditt möte med rekryteraren. Här är några saker att tänka på som kan få betydelse för ditt jobbsök.
 • Här finns jobben i framtiden
  8 februari 2018
  På väg att välja utbildning – eller funderar du på att byta yrkesbana? Gör ett smart val med hjälp av Arbetsförmedlingens nya rapport som visar vilka yrken som har bäst jobbchanser om fem år.
 • Så hittar du dina dolda kompetenser
  6 februari 2018
  Kompetens är mer än en examen och yrkeskunskaper. Ett tränaruppdrag för ungdomslaget visar till exempel att du kan leda en grupp - vilket är kompetens som många arbetsgivare söker efter. Här några tips på hur du kan upptäcka dina dolda kompetenser.
 • Här är utbildningarna där 9 av 10 får jobb
  6 februari 2018
  Vill du snabbutbilda till ett yrke med stora jobbchanser? Då kan Yrkeshögskolan vara något för dig. Nio av tio får jobb efter examen vilket gör den till en av de mest effektiva vägarna in på arbetsmarknaden. Och möjligheterna att plugga på YH har aldrig varit större än nu då antalet utbildningsplatser byggs ut kraftigt.
 • Fem tips till dig som vill starta eget företag
  6 februari 2018
  Funderar du på att starta eget företag? Arbetsförmedlare Helene Holmdahl träffar många både blivande och etablerade företagare. Här ger hon fem tips till dig som vill omvandla din affärsidé till ett verkligt företag.
 • 10 ord att undvika när du söker jobb
  1 februari 2018
  Beskriver du dig som strategisk, driven eller specialiserad när du söker jobb? Undvik de orden om du vill sticka ut. De finns nämligen med på tio i topp-listan över de vanligaste orden som svenskarna använder sig av i sina Linkedin profiler 2018.

Tillägsinformation