Diplom Ikon för att illustrera ett diplom. Används på arbetsförmedlingens webbplats. Kalender Ikon för att illustrera en kalender. Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Video Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Video2 Används på Arbetsförmedlingens webbplats. CV Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Map-pin Används på Arbetsförmedlingens webbplats. Phone Används på Arbetsförmedlingens webbplats.

Skriv in dig för att ta del av vår service


Ju mer vi vet, desto snabbare kan vi hjälpa dig. Använder du e-legitimation kan du samtidigt välja en tid som passar dig för ditt första planeringssamtal.

Registrera dig med e-legitimation och boka tid för ditt första möte

1

Du skapar ett konto på arbetsformedlingen.se med e-legitimation

Du kan boka ett möte via en dator och på mobila enheter.

Om du redan har ett konto hos oss med användarnamn och lösenord, kan du koppla ihop det med din e-legitimation för att dra nytta av fördelarna som det ger. Logga sedan in på kontot och fortsätt med delen som heter Skriv in dig.

Så här gör du för att koppla ditt konto till en e-legitimation

Mer om e-legitimation

2

Du registrerar uppgifter i ett webbformulär

Uppgifter du lämnar är om din nuvarande arbetssituation, vilka yrken du söker, vilka kompetenser du har, var du söker jobb, de utbildningar och den arbetslivserfarenhet du har.

3

Du har ett planeringssamtal med oss

När du använder e-legitimation kan du boka en tid för planeringssamtal i samband med att du skriver in dig. Du får bekräftelse på tiden och får veta vem du ska ha mötet med. När du registrerar dina uppgifter blir du inskriven på Arbetsförmedlingen och ett meddelande om att du är anmäld som arbetssökande skickas till a-kassan.

Förbered dig inför mötet med intyg och betyg som visar vilka arbeten du har haft och vad du har studerat. Om du besöker en arbetsförmedling behöver du ha med dig din legitimation.


Du kan förbereda din inskrivning på webben om du skapar ett konto. Du behöver därefter besöka en arbetsförmedling för att bli inskriven som arbetssökande. Du kan inte boka ditt besök i förväg. Din första inskrivningsdag räknas från den dag du besöker oss personligen.

Du behöver besöka oss inom 14 dagar från det att du skickat in dina uppgifter här på webbplatsen. Om du inte gör det raderas dina uppgifter automatiskt.

Hitta din arbetsförmedling

Välkommen att skriva in dig som arbetssökande hos oss

Har du redan ett konto? Då loggar du in och fortsätter direkt med Skriv in dig.

Du kan skriva in dig mellan klockan 7.00 och 23.00.

Vid ditt första möte med hos oss går vi tillsammans igenom vad du har för studie- och yrkesbakgrund. Vi kommer fram till vilka jobb som är lämpliga för dig att söka och matchar dig mot lediga jobb som är anmälda till Arbetsförmedlingen. 

Arbetsförmedlaren bedömer hur dina möjligheter att få jobb ser ut och om du behöver något särskilt stöd redan från början. Stöd kan inne­bära att du har kontakt med din arbetsförmedlare oftare eller tar del av våra olika pro­gram, till exempel praktik hos en arbetsgivare eller en arbetsmarknadsutbildning.

När du är inskriven kommer du att göra en planering tillsammans med en arbetsförmedlare. Planeringen är en överenskom­melse mellan dig och Arbetsförmedlingen om hur vi kan hjälpa dig och vad du ska göra för att hitta ett jobb.

Pekar upp

Ny på Arbetsförmedlingen?

Här har vi samlat några saker som kan vara bra för dig att känna till om du är ny på Arbetsförmedlingen:

Vad Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig med