Kultur- och nöjesbanken

Kultur- och nöjesbanken är en plats för dig som är professionell kulturarbetare att låta uppdragsgivare hitta dig. Banken vänder sig till dig som till exempel är artist, musiker, dansare, konferencierer, föreläsare, moderator eller konsult inom pedagogiska och kreativa tjänster.

I banken får du möjlighet att presentera dig för uppdragsgivare som söker personer till sina arrangemang och tillställningar. Det kan handla om konferenser, events, jul- och sommarfester, firmafester, kick-offer, bröllop, barnkalas och privata arrangemang.

Några nöjda uppdragsgivare som använt Kultur- och nöjesbanken är hotellkedjan Clarion, Taxi Göteborg och Göteborgs Kulturkalas.

Du behöver inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att medverka i Kultur- och nöjesbanken, men du behöver uppfylla vissa kriterier.

Kriterier för att medverka

Så här ser Kultur- och nöjesbanken ut för uppdragsgivare

Så här gör du för ansöka om att få medverka i Kultur- och nöjesbanken


Steg 1 - Skapa ett konto på arbetsformedlingen.se

Observera att detta inte innebär att du blir inskriven på Arbetsförmedlingen, det är endast steg ett i din ansökan om medverkan till Kultur- och nöjesbanken. Om du redan har ett konto på arbetsformedlingen.se, gå vidare till steg 2.

Steg 2 - Logga in med dina användaruppgifter


Klicka på "För arbetssökande", klicka på "Information om Kultur- och nöjesbanken" som finns länger ner på sidan du kommer till när du har loggat in.

För att Arbetsförmedlingen Kultur Media ska kunna ta ställning till din ansökan behöver du ge information om ditt program och om dig som professionell kulturarbetare. Detta gör du genom att klicka på "Lägg till program" och fyller i fälten som beskriver ditt program samt fältet "Lämna information om grupp/artist/kreatör m.fl". Därefter klickar du på "Spara" och sedan "Tillbaka till registrera". Nu kan du ansöka om medverkan genom att  klicka på "Skicka ansökan" längst ned på sidan.

När du blivit godkänd för medverkan i Kultur- och nöjesbanken

Efter att du blivit godkänd för medverkan i Kultur- och nöjesbanken får du tillgång till registreringsdelen där du lägger in dina program och bilder så de blir synliga för uppdragsgivare. Tänk på att texten i programpresentationen bör vara säljande och tydligt berätta vad du erbjuder. Du behöver ladda upp minst en bild per program.

Se filmer hur du skapar program och programbild i Kultur- och nöjesbanken

Behöver du hjälp?

Kontakta Arbetsförmedlingens tekniska support