Jobba i fjällen i vinter!

Redan nu börjar skidanläggningarna att planera inför nästa vintersäsong. Håll utkik efter jobben i Platsbanken eller besök en fjällmässa.

Skidåkare i en lift

Att det råder brist på kockar i Sverige märks även i fjällvärlden. Men arbetsgivarna behöver även rekrytera servitriser, städpersonal, bartendrar, skidlärare, butikspersonal, receptionister, mekaniker och liftskötare med mera.

– Det finns en otrolig bredd av olika tjänster att söka och många får ett jobb redan när de besöker mässan, säger Catharina Utanskog, branschstrateg för fjällturism och besöksnäring på Arbetsförmedlingen.

Fjällmässorna är bra tillfällen för arbetsgivare och arbetssökande att snabbt bilda sig en uppfattning om varandra.

– Det är som för alla jobb viktigt med rätt person på rätt jobb. Det är inte bara formella meriter som räknas utan att ha rätt attityd och de personliga egenskaper som krävs är minst lika viktiga. Vi har många bra sökanden till alla tjänster, säger Catharina Utanskog.

Ta chansen du också om du vill:

  • uppleva äventyr i fjällen
  • träffa nya vänner
  • uppleva glittrande backar och soliga berg
  • ha kul på jobbet och samtidigt tjäna pengar
  • åka skidor eller bräda så fort du är ledig.

Besök en fjällmässa och sök jobbet direkt

I augusti arrangerar Arbetsförmedlingen tre olika fjällmässor i landet. På varje mässa finns upp till ett 30-tal arbetsgivare på plats och totalt hundratals olika jobb att söka.

Mässorna sker 27 augusti i Göteborg, 28 augusti i Stockholm och 30 augusti i Åre. När det finns mer information om mässorna listas de här.

Om du bor långt ifrån och vill besöka en fjällmässa kan du ha rätt till resebidrag. För att få resebidrag måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen.

Faktablad om resebidrag

Vissa arbetsförmedlingar ordnar kostnadsfria bussresor till fjällmässorna. Kontakta din arbetsförmedling eller ring 0771-416 416 för mer information och för att få en plats på bussen.

Så lyckas du att få ett jobb i fjällen

Här får du tips från experter och andra som jobbar eller rekryterar i fjällen.