Bild 640x480
25 april 2019

Här hittar du sommarjobben

Har du ännu inte hittat något sommarjobb? Spana in Arbetsförmedlingens listor som talar om var de flesta jobben finns. Till exempel hittar du många inom industrin, hotell och restaurang, kriminalvården och lager. Jobben inom sjukvård och omsorg är fortsatt vanligast, visar listorna.

Det finns mängder av lediga sommarjobb att söka. Antalet tillgängliga platser har ökat stadigt genom åren. 2014 hade det till och med mars rapporterats 40 000 sommarjobb. I år är den siffran drygt 95 000.

– Många branscher söker fortfarande personal och under sommaren har du chansen att få in en fot i en bransch som kanske just du är intresserad av, säger Priya Eklund, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

Här kan du söka sommarjobb direkt

Allt du behöver veta om att söka sommarjobb

Hälften av alla sommarjobb hittar du inom hälso- och sjukvård men också inom omsorgstjänster. Branscher som industri, hotell och restaurang, lager och kriminalvården har tidigt lagt upp annonser för sommarjobbssökande jämfört med tidigare år.

Arbetsgivarna: Det här krävs för att sommarjobba

Den branschen där det efterfrågas mest personal är inom vården och där det även måste bemannas under sommaren. Priya Eklund tipsar om att leta brett för att hitta jobben.

– Håll ögonen öppna på vad som finns i sociala medier, företagens hemsidor, jobbmässor, kontakter – kolla alla tänkbara kanaler för att inte missa en jobbmöjlighet, säger hon.