Bild 640x480
11 april 2019

Så framhäver du dig på rätt sätt

Man ska visa framfötterna när man söker jobb. Men hur framhäver du dig själv utan att det upplevs för skrytigt och tippar över till din nackdel? Här tipsar experterna om hur du kan hitta rätt balans.

Camilla Hermelin, vd, Karriärkonsulten

I en intervjusituation? 
Fundera på vad du verkligen är bra på genom konkreta exempel. Storytelling slår allt, då skryter du inte, då berättar du bara sanningen. Var stolt över det du åstadkommit.  Ta fram tre till fyra riktigt bra exempel där du gjort något bra hos tidigare arbetsgivare. Kort och specifikt berätta vad det ledde till för arbetsgivaren.

I ett personligt brev?
Inga klyschor, försök undvika egenskaper utan lyft upp historier utifrån vad arbetsgivaren söker för profil. Söker de någon som är stresstålig – ta fram ett konkret exempel när du hade 1000 bollar i luften och lyckades hantera dem allesammans och skriv vad det ledde till för arbetsgivaren, sparade de pengar, gjorde du kunderna nöjdare etc.  

Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert, Arbetsförmedlingen

I en intervjusituation?
Berätta vad du vill bidra med om du får tjänsten och lyssna också in vad arbetsgivaren berättar. En balans däremellan visar på engagemang och ödmjukhet. När du lyfter dina positiva sidor så kan du ge exempel istället för att bara rada upp egenskaperna. Det upplevs ofta mindre skrytigt när du berättar om ett jobbsammanhang då du löste ett svårt problem, fick en kund att bli extra nöjd, kom på en idé som hjälpte företaget framåt eller liknande.  

I ett personligt brev?
Ett annat sätt att undvika skryt är att låta andra berätta vad du är bra på. I ditt personliga brev kan du ha med citat om dig från olika personer. Du kan också berätta hur andra upplever dig: ”mina tidigare kollegor beskriver mig som…” eller ”min mentor har sagt att jag är den enda hon känner som…”.  

Victor Reis konsultchef, Cubiks Sweden AB

I en intervjusituation?
Var lyhörd gentemot rekryteraren. Om den du pratar med signalerar att  hen vill fokusera på konkreta beteenden, håll dig tydlig och undvik för mycket storytelling. Håll gärna fram sådant som du gjort bra och är stolt över, men låt rekryteraren själv bedöma hur starkt detta står sig i relation till tjänsten. Thatcher lär ha sagt, ”if you have to tell people hou are a lady, you probably are not” - med andra ord, det är beteenden som räknas.

I ett personligt brev?
Det viktigaste i det personliga brevet, som inte bör vara en del av vad du bedöms på, tycker jag är att du får ge en bild av dig själv som du kan stå för. Kom ihåg att göra brevet specifikt riktat mot företaget du vill till; ett generiskt personligt brev som kan skickas till hundratals företag känns snabbt igen.

Mitt övergripande råd är att kommunicera vem du är och vad du vill med utgångspunkt i känsla, medan din kompetens, prestation och erfarenhet bör underbyggas mer objektivt. På så sätt kan du låta din personlighet och passion synas, samtidigt som du visar att du inte överskattar dig själv eller försöker skönmåla vad du åstadkommit.

Lena Friberg, rådgivare, trygghetsrådet

I en intervjusituation?
Håll fokus på att berätta om dina erfarenheter och uppnådda resultat som är relevant för tjänsten. Håll dig till sanningen och var stolt över det du har uppnått och förmedla det på ett positivt sätt. I en intervjusituation handlar det mycket om att övertyga och då vinner du på att förmedla konkreta exempel på dina framgångar. Visa ditt intresse för rollen och arbetsgivaren och det gör du både via det du berättar och genom ditt kroppsspråk, handslag och ditt leende. Förbered också vilka frågor som är viktiga för dig att ställa, då visar du också en nyfikenhet och ett engagemang för jobbet. Om mötet känns positivt så gör gärna ett tydligt avslut, t ex ”Jag hoppas att det har framgått att jag är jätteintresserad av jobbet,  jag är verkligen intresserad av att arbeta hos er. ” Med detta förhållningssätt och dina svar så tror jag inte att du uppfattas som kaxig utan du förmedlar att du kan och vill ha jobbet vilket förhoppningsvis innebär att arbetsgivaren ser dig som kandidaten för jobbet.

I ett personligt brev? 
I ansökningsbrevet handlar det om att arbetsgivaren ska både tänka och känna att du har rätt erfarenhet och att du vill arbeta hos just dem. Det handlar om att övertyga - när du är trygg i din kompetens  innebär det säkert att också arbetsgivaren känner sig trygg i vad du kan bidra med. Detta är i min värld inte skryt utan du förmedlar dina kunskaper och erfarenheter som du är stolt över och som är relevanta för arbetsgivaren