15 mars 2019

Nio saker du kan göra utan att besöka Arbetsförmedlingen

Många kontor kommer att avvecklas. Men du vet väl att många av Arbetsförmedlingens tjänster nås via mobilen? Här får du nio tips på saker du kan göra utan att besöka ett Arbetsförmedlingskontor.

När du vill uträtta dina jobbsökarärenden

Du vet väl om att du kan skriva in dig som arbetssökande utan att besöka ett kontor? Om du redan är inskriven kan du uträtta många ärenden på Mina sidor. Där kan du bland annat planera, anmäla frånvaro och aktivitetsrapportera.

När du vill få tips om lediga jobb

Låt jobben komma till dig. Visste du att du kan bevaka nya lediga jobb som just du tycker är intressanta - och få dem till din mejl? Här får du veta hur du gör i fem enkla steg.

När du vill hitta lediga jobb

Visste du att de flesta av jobben du hittar i andra tjänster och appar kommer från Platsbanken? Vill du söka jobb direkt så är Platsbanken platsen för dig.

När du ska söka jobbet

Innan du skickar iväg din jobbansökan kan du passa på att läsa om hur du skriver ett bra cv eller hur du vässar ditt personliga brev. Läs också om hur du gör med referenser eller hur du förbereder dig inför jobbintervjun.

När du inte vet vad du vill bli

Grubblar du över vad du vill jobba med? Testa i så fall Arbetsförmedlingens intresseguide. Genom att svara på tolv frågor får du förslag på yrken som passar dig och dina intressen.

När du vill veta mer om olika yrken

Du kanske funderar på vilket yrke som passar dig och vill veta mer. Under Hitta yrke hittar du yrkesbeskrivningar och tips om utbildningsvägar på över 300 av de vanligaste yrkena.

När du funderar över din yrkesframtid

Funderar du på att skola om dig? Vill du satsa på ett yrke som håller även i framtiden? I Yrkeskompassen hittar du enkelt Arbetsförmedlingens prognoser över vilka yrken som är heta och var det behövs mest personal de närmaste fem åren. Fleråriga studier eller kortare utbildningar som ger jobb direkt. Du kan också se vilka utbildningsalternativ som finns att välja mellan för att hitta rätt väg till drömjobbet här.

När du vill ha inspiration och kunskap

Vill du som jobbsökare få tips och inspiration? Lyssna på Jobbpodden, delta i ett webbinar eller prenumerera på Arbetsförmedlingens nyhetsbrev för arbetssökande.

När du behöver prata med Arbetsförmedlingen

Du kanske behöver prata med en arbetsförmedlare för att få tips om hur du använder digitala tjänster eller för att få hjälp med ditt ärende. Du kan chatta eller ringa till Arbetsförmedlingen klockan 8-17 på 0771-416 416.