Bild 640x480
15 januari 2019

Inget jobb? Skriv in dig på vår webb

Har du blivit arbetslös? Du vet väl att du kan skriva in dig via arbetsförmedlingen.se och att du slipper ta dig till ett kontor?

Skriv in dig

Om du har blivit arbetslös är det enklaste sättet att skriva in dig på vår webbplats. Allt du behöver är en e-legitimation.

Om du har rätt till a-kassa ska du skriva in dig på din första arbetslösa dag för att få ersättning från den dagen. Du kan ansöka om arbetslöshetsersättning direkt när du skriver in dig och även få information om vilken a-kassa du tillhör om du är osäker.

Boka ditt första planeringssamtal

Samtidigt som du skriver in dig kan du också boka in ditt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare. Under samtalet går vi igenom dina kompetenser och gör tillsammans en plan för hur du ska nå dina jobbmål. På ungefär hälften av Sveriges orter kan du välja att ta detta första möte på telefon eller via webb. Denna service är under utbyggnad och i slutet av 2019 ska denna möjlighet finnas i hela landet. Du som behöver ta dig till ett arbetsförmedlingskontor kan själv välja mötestid, och på vilken arbetsförmedling som mötet med en arbetsförmedlare ska äga rum.

Ta del av våra digitala tjänster

Vi har många tjänster som kan hjälpa dig att hitta ditt nya jobb.

Redan nu kan du börja söka bland över 100 000 lediga jobb i Platsbanken. Som inloggad kan du spara dina sökningar och få jobbtips direkt i mejlen. Du kan även skapa en eller flera profiler som du kan göra sökbara för arbetsgivare. Platsbanken finns även som app.

Är du osäker på vad du vill jobba med eller vad som passar dig? Gå in på intresseguiden och svara på 12 frågor och få förslag på yrken som passar dig. Under Hitta yrken får du en beskrivning av vad olika jobb innebär, utbildningstips, information om lämpliga kompetenser, framtidsprognoser och löneläge för cirka 350 olika yrken.

Vill du få praktiska tips och inspiration kan du delta i våra webbinarier, lyssna på vår jobbpod och prenumerera på vårt nyhetsbrev för arbetssökande. Allt finns där för att du ska nå ditt mål – att hitta ett nytt jobb.

Skriv in dig direkt på webben eller läs mer här:

När du blir arbetslös